Za svetovnega prvaka je favorit Wiggins

Za svetovnega prvaka je favorit Wiggins
25.07.2012 AVTOR: D. Z.
Aktualni svetovni prvak v vožnji na čas Tony Martin pravi, da bo na olimpijskih igrah kljub poškodbi poskušal osvojiti zlato medaljo, a kot največjega konkurenta vidi Wigginsa.
"Na dirki po Franciji je deloval tako nadnaravno močno. Mislim, da bo zmagal tudi v Londonu," je o Bradleyju Wigginsu dejal Tony Martin. Nemec se je v enem izmed padcev na dirki po Franciji poškodoval. Kasneje je nekaj dni še vztrajal na repu glavnine, vendar je po prvem kronometru vseeno odstopil.

Bolečine, predvsem v zapestju, so bile prehude. Poleg tega je želel v miru pozdraviti poškodbe in se čim bolje pripraviti na olimpijske igre. Kot aktualni svetovni prvak v vožnji na čas bo tam eden izmed resnejših kandidatov za zlato.

"Bolečina je še vedno prisotna, vendar je znosna. Na startu bom imel v glavi povsem druge stvari, in ne boleče roke. Zaradi poškodbe ne bom slabši," je še prepričan Martin, ki je še dodal: "Zlata medalja je dosegljiva, vendar bi bilo preveč, če bi razmišljal zgolj o zmagi. Prvi cilj je priti na oder za zmagovalce."

Martin je kot favorita za zmago izpostavil Wigginsa, medtem ko Fabiana Cancellara ni omenjal. Obenem je Martin poudaril, da že ima naslednji cilj po OI. To bo branjenje naslova svetovnega prvaka v vožnji na čas. Svetovno prvenstvo bo tokrat v Valkenburgu.

vir: cyclingnews.com
foto: sirotti
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ