Za Tanjo Češka podobno kot Nemčija pred tednom dni

Za Tanjo Češka podobno kot Nemčija pred tednom dni
16.05.2021 AVTOR: Uredništvo, Foto: Grega Stopar

Tana Žakelj tudi na Češkem – v sicer precej drugačnih razmerah in na tehnično zelo zahtevni progi – pod svojim povprečjem, dirko je končala na 40. mestu.

Tekmovalka ekipe Unior – Sinter je bila na štartni črti veliko bolj odločna, kot na uvodu v sezono, in po koncu dolge štartne ravnine je bila v dobrem položaju okoli 20. mesta. Skrajšan štartni krog je zaključila na 22. mestu, nato pa ob konstantnih časih krogov nazadovala. Tanja Žakelj je po dirki povedala: »Zadovoljna sem, da je bil štart boljši in videti je, da bi jaz rabila neko takšno nadaljevanje. Če bi bila naslednji vikend še tretja dirka, bi mogoče še naprej držala tak ritem, vsaj še dodatnih 10 ali 15 minut. Tokrat ni šlo, končna pozicija je zato takšna kot pred tednom dni. Z dirke moram potegniti pozitivne stvari, nisem ne zadovoljna, ne pa tudi razočarana. Trenutno sem kjer sem in želim napredovati in tudi danes sem dokazala, da napredujem iz dirke v dirko in enako si želim naprej za nadaljevanje sezone.«

Proga v Novem Mestu na Moravskem je ena najbolj tehničnih in razgibanih, svoje je dodalo še deževje, pa tudi taljenje snegu, ki se še kar »drži« na pobočjih okoli znamenite biatlonske arene. Tanja o razmerah: »Glede izbire kolesa ni bilo dileme, za ta teren je zagotovo boljše polnovzmeteno kolo. Svoje so dodale še razmere, ki so bile res težke. Tudi tekom dirke sem občutila, da imam vse slabšo koordinacijo in da sem iz kroga v krog slabše peljala tehnične odseke.«

Za razliko od dirke v Albstadtu pred tednom dni se je Tanja tokrat odločila za štart na kratkem krosu in tako svoj dirkaški vikend začela že v deževnem petkovem popoldnevu. »Odločitev za štart na kratkem krosu je bila prava. Bila sem zadaj, kar kaže, da nimam prave eksplozivnosti, vendar sem morala iti na polno in s tem je bila aktivacija za dirko takšna, kot je treba,« je Tanja pojasnila razloge za takšno odločitev. Konkurenca jo tudi prisili, da gre do meje ali kar preko nje, hkrati pa dirke pokažejo tudi na katerih elementih je treba še delati; zagotovo je največ rezerve prav v hitrosti na štartu.

Pred Tanjo je zdaj premor v svetovnem pokalu, zato bo čas za intenzivne in težke treninge. Naslednja načrtovana dirka je zadnji vikend maja v Kočevju, kjer se znova obeta močna mednarodna konkurenca in visok nivo dirkanja.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ