Za Tour potrjena še Matej Mohorič in Jan Tratnik

Za Tour potrjena še Matej Mohorič in Jan Tratnik
24.06.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Na dirki po Sloveniji je Jan Tratnik za TV Slovenija dejal, da mu bo petdnevno dirkanje prišlo še kako prav, če bo nastopil na dirki po Franciji. In zdaj je uvrščen v ekipo.

Iz moštva Bahrain Victorious so sporočili imena kolesarjev, na katere bodo računali na prihajajoči dirki po Franciji. Vsekakor gre za nekatera presenetljiva imena. Izpostavimo lahko Kamila Gradeka. Sicer pa je vsekakor lepa novica, da bosta v ekipi kar dva Slovenca. Poleg Mateja Mohoriča, ki je imel nastop na Touru v programu že vso sezono še Jan Tratnik. Temu so se načrti spremenili po padcu, poškodbi in odstopu z dirke po Italiji.

V četrtek je še četrtič osvojil naslov državnega prvaka v vožnji na čas, naslednji teden pa bo odpotoval na Dansko. Mohorič je po končanem prvem delu sezone - nazadnje je nastopil na Liege-Bastogne-Liege - vse moči usmeril v priprave na dirko po Franciji. S tem namenom je nastopil tudi na dirki po Sloveniji, kjer je bil zelo blizu etapne zmage v Novem mestu.

Glavna kandidata za visoka mesta v skupnem seštevku bosta Jack Haig in Damiano Caruso. "Cilj je, da spet poskušam dobiti etapo. Najljubša mi je peta s ciljem pred Arenberškim gozdom. Na dirki Pariz-Roubaix sem bil prvi kolesar, ki je vstopil v Arenberški gozd. Moje sanje so, da bi bil tudi zdaj tam prvi. Sem samozavesten. Trdo sem delal. Najbolj do zdaj. Zato, da bi bil pripravljen na največjo dirko v sezoni," je v uradni izjavi za javnost dejal Mohorič.

Lani je dobil dve etapi, tudi najdaljšo na dirki. Obeh zmag se je veselil po izjemnih pobegih: "Če mi do zmage ne bo uspelo priti v peti etapi, potem upam, da mi bo uspelo zmagati po pobegu v kateri drugi etapi. Tudi kolegi so pripravljeni in skupaj bomo poskušali dirkati še bolje kot smo lani." Cilji ekipe so vsekakor visoki. To je potrdil tudi glavni športni direktor Gorazd Štangelj:

"Naš cilj je prvič priti na oder v skupnem seštevku. Ta oder smo leta 2020 z Lando za las zgrešili. Izbrali smo zares močno ekipo. To bo Tour s številnimi izzivi. Morda bo na Danskem veter, še več vetra bo v Franciji, pa tlakovci. Potem bomo zavili v gore s ciljnimi vzponi. Mislim, da imamo kolesarje za vse terene, ki lahko nudijo podporo našim kapetanom Jacku in Damianu. Z ostalimi bomo poskušali napadati etapne zmage. Prepričan sem, da imamo zelo močno ekipo."

Bahrain Victorious: Matej Mohorič, Jan Tratnik, Damiano Caruso, Jack Haig, Luis Leon Sanchez, Kamil Gradek, Dylan Teuns in Fred Wright.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ