Za uvod trije Slovenci med deseterico

Za uvod trije Slovenci med deseterico
19.02.2018 AVTOR: D. Z.
Pa se je začela tudi sezona za slovenske kontinentalne ekipe. Najprej v Poreču. Prvo dirko je dobil Paolo Toto. Najboljši Slovenec Jaka Primožič na četrtem mestu.

Samo Adria Mobil je sezono začela že pred tradicionalnimi dirkami na Hrvaškem. Preostali slovenski kolesarji, ki vozijo v kontinentalnih ekipah pa so krst doživeli v nedeljo.

Govorimo o dirki za VN Poreča. Na dirki so se predstavile tudi nekatere ekipe, ki so povsem spremenile podobo. To je avstrijska ekipa My Bike Stevens (prej Amplatz BMC), v kateri vozijo Bajc, Mugerli in Korošec. Omenimo še slovensko Ljubljana Gusto Xaurum, o kateri bomo več pisali tudi v naši naslednji številki revije Bicikel.com. Kaj pa dirka?

Spada med preizkušnje druge kategorije, dolga pa je bila 161 kilometrov. Kolesarje – na startu so bili kolesarji iz 20 ekip, obenem petih slovenskih – sta motila predvsem dež in mraz. Cilj je bil v Zeleni Laguni v Poreču. Zmage pa se je veselil Italijan Paolo Toto. Drugi je bil Avstrijec Lukas Schlemmer, tretji pa Italijan Andrea Toniatti. Trije Slovenci so bili med desterico. Četrto mesto je osvojil Jaka Primožič (KK Kranj), peti je bil Tadej Pogačar (Ljubljana Gusto Xaurum), šesti pa izkušeni Jure Golčer (Adria Mobil).

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ