Za Vincenza Nibalija se ogreva tudi Lampre Merida

Za Vincenza Nibalija se ogreva tudi Lampre Merida
15.01.2016 AVTOR: D. Z.
Vincenzo Nibali je eden izmed tistih zvezdnikov, ki jim letos poteče pogodba. Italijan očitno želi zapustiti Astano, kandidatov za njegove usluge pa je očitno več.
Italijani o Nibalijevem prestopu, Nibali v Riu
Pisali smo že o tem, da nameravajo pri moštvu Trek Segafredo narediti vse, da bi v sezoni 2017 zanje vozil tudi Vincenzo Nibali. A niso edini, ki bi lahko zbrali dovolj denarja. Zdaj tuttobiciweb.it piše, da so se v ta boj za zmagovalca predlanske dirke po Franciji in zmagovalca vseh treh tritedenskih dirk podali tudi pri Lampreju Meridi. A tu je vseeno še vedno Astana, ki mu lahko ponudi podaljšanje pogodbe.

Nibali je trenutno v Riu, kjer je preizkusil traso dirke za olimpijske igre. Potem pa bo nastopil na dirki po San Luisu. 31-letni Nibali se na pisanje ni odzval, zato pa je odgovoril njegov agent Alex Carrera. »Vincenzo je kolesar Astane in z Vinokurovom že dlje časa govorimo o morebitnem podaljšanju pogodbe. Jasno je, da je kolesar, kot je Nibali zanimiv za trg, « je najprej dejal že znameniti agent.

Kdo vse se zanima zanj?

Potem pa je Carrera nadaljeval: »Prej bi naštel ekipe, ki se zanj ne zanimajo, kot pa tiste, ki si ga želijo. A ta čas ni čas  za podpisovanje pogodb ali za prestope. Lahko samo rečem, da bi tudi Lampre, na čelu z Merido rad v svoje vrste privabil Nibalija. A za zdaj ne moremo narediti nič drugega, kot poslušati in si vzeti čas. « Jasno je, da bi v tem trenutku lahko uradno objavili zgolj podaljšanje pogodbe.

Uradno lahko do objave prestopa pride šele po 1. avgustu. »Zdaj mora Vincenzo misliti na to, da dobro začne sezono 2016. Zagotovo pa ga vse to zanimanje razveseljuje in ga še dodatno motivira, « je zaključil Carrera. A, jasno je, da ima Nibali ob sebi že stalno ekipo, ki bi jo moralo moštvo, ki si želi Italijana ravno tako plačati. Ne gre zgolj za trenerja Paola Slonga. Tu so še nekateri kolesarji, maser …
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ