Začela se je spektakularna Kolumbija

Začela se je spektakularna Kolumbija
12.02.2020 AVTOR: DZ, vir: EF Pro Cycling Team

Dirka po Kolumbiji. Dirka sicer spada med dirke prve kategorije. A konkurenca je izjemna, navdušenih navijačev pa ogromno.

Že lani smo bili priča izjemnim prizorom na dirki po Kolumbiji. Tam je kolesarstvo zares doma. Letos so izjemen sprejem kolesarji doživeli že na predstavitvi ekip. Tam se je zbralo ogromno število gledalcev. Nič čudnega, iz Kolumbije prihajajo številni vrhunski kolesarji, ki s svojimi uspehi na mednarodni ravni državo uvrščajo med kolesarske velesile.

Na startu so tudi letos številni domači zvezdniki. Tudi zmagovalec dirke po Franciji Egan Bernal, pa povratnik po poškodbi Rigoberto Uran, mladi Sergio Higuita, Daniel Martinez, Jose Albaro Hodeg, Sergio Henao, Carlos Betancur … manjkajo redki. Morda Miguel Angel Lopez, Nairo Quintana in Fernando Gaviria, pa Ivan Sosa, ki se je poškodoval na državnem prvenstvu.

Med tujimi zvezdniki lahko omenimo Juliana Alaphilippa, Richarda Carapaza, Faba Aruja, Boba Jungelsa ... Tretja izvedba dirke po Kolumbiji se je začela z ekipno vožnjo na čas v mestu Tunja. Preizkušnja je bila dolga 16,7 km. Ta je bila nadvse hitra. Najboljši pa so bili kolesarji moštva EF Education First. Povprečna hitrost kar 55,62 km/h. Čas pa 18:01.

Moštvo v postavi Craddock, Caicedo, Higuita, Van Garderen, Uran in Martinez je kar za 45 sekund ugnala moštvo Deceuninck Quick Step in za sekundo več Ineos. V skupnem seštevku je vodstvo prevzel Ekvadorec Caicedo. Leta 2018 je dirko dobil Bernal pred Quintano in Uranom. Lani pa je bil najboljši Lopez pred Soso in Martinezom.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ