Začenja se 15. Istrska pomlad

Začenja se 15. Istrska pomlad
07.03.2018 AVTOR: D. Z.
Prva etapna dikra za mnoge kolesarjev v kontinentalni konkurenci. Pred kolesarji je Istrska pomlad.

Na dirki na Hrvaškem bo med 29 ekipami in dobrimi 170 kolesarji tudi lepo število Slovencev. Številko ena bo nosil Matej Mugerli, ki je lani to dirko dobil že drugič v karieri.

Potem so tu vse slovenske ekipe. Torej Ljubljana Gusto Xaurum, KK Bled, Adria Mobil, KK Kranj in MebloJOGI Pro Concerete. Predvsem kolesarji Adrie Mobila imajo za sabo že eno etapno dirko na Cipru, ki so jo tudi prepričljivo dobili. Preostali pa etapne preizkušnje v tej sezoni še nimajo v nogah. Zanimivo bo spremljati tudi nastop Tadeja Valjavca, ki se vrača v kolesarsko karavano.

Potem je tu mladi Tadej Pogačar, ki je tudi letos odlično pripravljen, že lani pa je na tej dirki stal na stopničkah. Vse boljši je tudi pred dvema letoma med mladinci izjemen Jaka Primožič. Še bi lahko naštevali. Na startu bo tudi ameriška reprezentanca. Vsekakor se obetajo zanimivi štirje dnevi dirkanja. Vse skupaj se bo začelo s četrtkovim prologom v Umagu. Prvi kolesar bo startal ob 11 uri. Prolog pa bo dolg dva kilometra. Sledila bo precej bolj razgibana petkova etapa od hotela Parentium pa vse do Labina.

Etapa bo dolga 161 kilometrov. Odločilna bo skorajda zagotovo sobotna preizkušnja, ki se bo začela v Vrsarju. Letos so se organizatorji odločili za spremembo. V preteklih letih se je najtežja etapa končala na Motovunu. Tokrat pa se bo na Oprtalju, ki je nekoliko daljši vzpon, pa čeprav položnejši. Zadnja etapa – na sporedu bo v nedeljo – se bo začela v Pazinu in po 70 kilometrih bodo kolesarji prišli v Umag. Tam bodo opravili še tri zaključne kroge čez Buje. Cilj bo po 156 kilometrih v Umagu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ