Začenja se Black hole bike fest

Začenja se Black hole bike fest
17.07.2014 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Gorskokolesarski festival Black hole bike fest se v Mežiški dolini na Koroškem začne v petek 18. julija in bo segal čez dva vikenda, do nedelje 27. julija.

V času Black hole bike festa prirejamo vsakodnevne ture, ki se začnejo v soboto 19. in zaključijo v nedeljo 27. Ture vseh vrst, krajše in daljše, damske, makadamske in tiste po najbolj zabavnih "singlicah", vse pa pod strokovnim vodstvom lokalnih vodičev.

 

V sodelovanju s pokroviteljem Garmin je vodenje na krajših turah brezplačno, edini strošek udeležencev je prispevek petih evrov v Zeleni sklad, ki je namenjen vzpostavljanju trajnostnih gorsko kolesarskih poti. Obvezne pa so predprijave najkasneje dan pred turo.

 

Vse o terminih, izhodiščih, cenah celodnevnih tur, prijavah ... na www.blackhole-bikefest.com

Prvi konec tedna je težišče dogajanja na Jamnici nad Prevaljami, kjer se okoli ekohotela Koroš razvija omrežje gorskokolesarskih stezic. Poleg kolesarjenja po označenih poteh, turic in preizkušanja opreme bo tam poudarek na zvrsti enduro ter na tekmovanjih na tovrstnih kolesih s petkovim večernim prologom na Ravnah, sobotnimi hitrostnimi preizkušnjami pete dirke serije SloEnduro in orientacijsko tekmo ter z nedeljsko dodatno etapo v podzemlju Pece in neuradnim državnim prvenstvom v disciplini "pit stop enduro".

 

Ves teden se bodo po dolini vršile različne dejavnosti, delavnice, predstavitve in ture, tudi za najmlajše in za kolesarke, pa večerna druženja, preden napoči drugi festivalski vikend s središčem v Podpeci. V petek bodo po vzponu na Žično v Črni podelili štartne številke in si na platnu ogledali filmsko uspešnico letošnjega poletja, novi kanadski film Radikalna družba (Rad Company). V soboto bo na vrsti zdaj že razvpiti maraton Črna lukna, ki z obema trasama (31 in 50 km) vodi tudi skozi opuščene rudniške rove, štart je ob 10. uri.

 

Udeležba na festivalu je brezplačna, ob podpori pokrovitelja Garmin so brezplačne tudi vodene ture, plačilo štartnine je potrebno le za udeležbo na tekmovanjih.

 

Za maraton je možna še prijava na dan tekmovanja, za enduro pa do 17.7. na strani prijavim.se.

 

Podroben spored, informacije o turah, tekmovanjih in namestitvah najdete na spletni strani festivala www.blackhole-bikefest.com.
 
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ