Začenja se državno prvenstvo: Najprej na Pokljuko

Začenja se državno prvenstvo: Najprej na Pokljuko
22.06.2023 AVTOR: DZ, foto: Gorazd Kavčič

Jutri se bodo v Sloveniji za naslove državnih prvakov kolesarji in kolesarke merili v vožnji na čas. Vrača se Pokljuka.

Leta 2020 je bila posamična vožnja na čas na Pokljuko na sporedu 28. junija. To je bila ena izmed prvih dirk v času epidemije. Na koncu smo videli dvoboj med Tadejem Pogačarjem in Primožem Rogličem.

Če je cestno dirko nekaj dni prej dobil Roglič, je kronometer na presenečenje mnogih pripadel Pogačarju. S časom 31:10 je Pogačar Rogliča ugnal za osem sekund. Tudi letos se bodo kolesarji na pot podali v kraju Zgornje Gorje. Cilj bo tik pred biatlonskim centrom na Rudnem Polju. Samega vzpona je 9,7 km s 650 metri nadmorske višine.

Sledi še nekoliko položnejši del, ki so ga takrat nekateri premagali s kolesom za kronometer. Ta je dolg šest kilometrov. Skupna dolžina vožnje na čas je 15,7 km, kolesarji pa bodo morali premagati dobrih osemsto metrov nadmorske višine. Če je Pogačar leta 2020 naslov osvojil med člani, ga je med članicami Urška Žigart, ki je postavila čas 40:44.

Letošnja konkurenca je nekoliko slabša. Pogačar, ki se bo prav tu vrnil na dirke po dolgem premoru zaradi poškodbe in priprav na dirko po Franciji se bo na pot podal kot zadnji. To bo ob 17:29. Startni inteval je ena minuta. Pred njim bodo startali Gal Glivar, Matic Žumer, Anže Skok, Marko Pavlič, Natan Gregorčič, Kristjan Hočevar, Mihael Štajnar, Jaka Vovk …

V ženski konkurenci se bo kot zadnja na pot podala Urška Žigart, ki je v teh dneh izjemno pripravljenost pokazala na dirki po Švici. Startala bo ob 17:01. Tudi tu je startni interval ena minuta. Pred njo bosta tudi Eugenia Bujak in Urša Pintar. sicer pa se bo vse skupaj začelo ob 14:30, ko se bo na pot podal prvi izmed mlajših mladincev Nejc Podržaj. Za naslove se bodo polega članov, mlajših članov in članic potegovali še mlajši mladinci, starejši mladinci in starejše mladinke.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ