Začenja se sezona 2018 ... januar že poln dirk

Začenja se sezona 2018 ... januar že poln dirk
01.01.2018 AVTOR: D. Z.
Prav veliko časa za premor kolesarji nimajo. Sezone so vse daljše in že je tu januar. Začenja se nova sezona, tudi že prvi World Tour dirki.

Zadnja World Tour dirka je bila na sporedu oktobra. Prav veliko časa za oddih tako nekateri kolesarji nimajo.

Sicer si praktično vsi med sezonama vzamejo več prostega časa, a vendarle je nova sezona pred vrati. In, ob ogledu programa dirk, lahko že rečemo, da bo januar vsekakor pester in zanimiv. Začenja se tudi sezona World Tour dirk. Kot je to že običajno v Avstraliji. Santos Tour Down Under bo na sporedu od 16. do 21. januarja. 28. januarja bo še Cadel Evans Great Ocean Road Race. Tudi ta spada med dirke najprestižnejše kategorije.

V Avstraliji bo že pred prvo etapno dirko pestro, saj bodo imeli domačini državno prvenstvo, po omenjenih dirkah pa se bo 31. januarja začela še etapna dirka prve kategorije Herald Sun Tour. Končala se bo 4. februarja. V Avstraliji mnogi kolesarji začnejo sezono, veliko pa je tudi takih, ki za začetek izberejo Argentino. Tam bo od 21. do 28. januarja na spoerdu dirka po San Juanu. Že pred tem bo devetdnevna dirka druge kategorije Vuelta al Tachira, na kateri pa nastopajo bolj ali manj domači kolesarji. V Afriki bosta dve manj uveljavljeni dirki La Tropicale Amissa Bongo in Tour International des Zibans.

Tudi v Aziji bo pestro z dvema krajšima etapnima dirkama proti koncu januarja. Potem pa je tu še Evropa. Prva dirk abo 25. januarja. To bo Trofeo Campos. Naslednji dan bo Trofeo Lloseta-Andratx, potem pa še Trofeo Serra de Tramuntana. 28. januarja bosta na sporedu dve dirki. GP Cycliste la Marseillaise in Trofeo Palma. Vsekakor bo pestro. V Avstraliji bodo sezono začeli tudi kolesarji, kot so Peter Sagan, Richie Porte, Simon Gerrans, Rohan Dennis, Caleb Ewan, Andre Greipel, Thomas De Gendt, Ion Izagirre, Elia Viviani, Robert Gesink, George Bennett, Rui Costa … V Argentini pa so nastop napovedali tudi Vincenzo nibali, Fernando Gaviria, Jarlinson Pantano, Tiesj Benoot, Rafal Majka …

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ