Začenja se "slovenska" sezona

Začenja se "slovenska" sezona
13.02.2019 AVTOR: DZ

Kot smo v zadnjih letih že vajeni se bo kolesarska sezona na slovenskih cestah začela v Izoli. Prijavljenih je že 21 ekip. Dirka bo v nedeljo 24. februarja.

V zadnjih letih smo že navajeni, da se kolesarska sezona na slovenskih cestah začne konec februarja na VN Izole. Tudi letos se bo. Tokrat že šestič zapored. Na sporedu bo v nedeljo, 24. februarja. Člani se bodo na progo podali ob 12. uri. Start bo na Cankarjevem drevoredu v Izoli. Prav tam bo tudi cilj 156,6 km dolge krožne preizkušnje. Prijavljenjih je 21 ekip, organizatorji so sporočili, da bo nastopilo 176 kolesarjev iz 26 držav.

Jure Golčer je edini Slovenec do zdaj, ki je dobil dirko za VN Izole.

Zanimivo. V petih poskusih so slovenski kolesarji do zdaj slavili zgolj eno zmago. To je leta 2016 dosegel Jure Golčer, takrat v dresu Adrie Mobila. Prvi zmagovalec v Izoli je bil leta 2014 Christian Delle Stelle. Naslednje letos sta se za zmago udarila Gregor Muhlberger in Primož Roglič. Avstrijec je Rogliča premagal v sprintu. Nasledil ga je že omenjeni Golčer. Leta 2017 je zmago slavil Italijan Filippo Fortin, lani pa je dirko dobil Dušan Rajović, sicer član Adrie Mobila. Je torej čas za slovensko zmago?

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ