Začetek svetovnega pokala na Češkem za gorske kolesarje

Začetek svetovnega pokala na Češkem za gorske kolesarje
25.05.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Nové Mesto na Moravskem je že bil srečen kraj za Tanjo Žakelj, a letos se sanjski razplet iz leta 2013 ni ponovil. Tokrat na koncu 15. mesto pa je bilo manj od pričakovanj.
Štart dirke je bil fantastičen, težave članice ekipe Unior Tools Team so se začele ob koncu štartnega kroga in se nadaljevale v prvem krogu. Nato je Tanja odločno pritisnila na pedala in odpeljala dva odlična kroga, ob tem pa si krepko popravila položaj na dirki. »V vsakem trenutku sem skušala pokazati največ, in odpeljati fizično in tehnično najbolje kolikor sem lahko. Na sredini dirke mi je šlo odlično, razočarana pa sem nad koncem, saj običajno pridobivam proti koncu, danes pa nisem, « je po dirki povedala Tanja. Res sta bila zadnja kroga slabša in 15. mesto je današnja končna uvrstitev Ledinke. Mesto pred njo se je uvrstila druga Slovenka na dirki Blaža Klemenčič (Team Van der Heide - Kenda). Po vseh težavah s katerimi se je Blaža soočala med pripravami na začetek svetovnega pokala je bila na koncu s 14. mestom zadovoljna.

Za analizo dirke bo dovolj časa v naslednjih urah in dneh, po 'raznoliki' dirki pa ima raznolike občutke tudi Tanja sama, ki pravi: »Imam zelo mešane občutke, nisem ne razočarana, ne zadovoljna. Danes je bilo to v danih razmerah največ, kar sem lahko dosegla. Nisem se počutila najboljše, vem pa da sem s trenutno pripravljenostjo sposobna precej višje. « Pozitivne strani dirke moramo iskati v odličnem srednjem delu, kot je bila njena vožnja po časih primerljiva s časi tekmovalk z roba peterice, njena vožnja pa odločna in agresivna – kar se je kazalo na vzponih in spustih.

Dirko v ženski članski konkurenci je dobila Švicarka Jolanda Neff izjmeno drugo mesto je pri 42. letih osvojila Norvežanka Gunn-Rita, tretje mesto Francozinja Pauline FERRAND PREVOT, četrto Catharine PENDREL ter peto Annika LANGVAD

V moški članski konkurenci je z zmago svetovni pokal začel Jaroslav KULHAVY, do petega mesta so sledili Nino SCHURTER, Julien ABSALON, Florian VOGEL, Mathias FLUCKIGER vsi iz različnih ekip, kar napoveduje ponovno izenačeno tekmovanje za skupno zmago.

Med mlajšimi člani, kateri so imeli od elitne kategorije en krog manj, se je Gregor Krajnc Calcit Bike Teama dobro spopadel z rahlim dežjem na startu in hladnim ozračjem. Startal je iz četrte startne vrste s številko 28, a je že na startni ravnini nekaj sekund izgubil, ko je eden od tekmecev hitro po znaku iz pištole za začetek strgal verigo. V startnem krogu je nato prišlo pred njim še do padca, kjer je znova šlo po zlo nekaj časa, tako kot tudi na ozki poti, ko je moral počakati nekaj trenutkov, da je lahko spet zakolesaril. Nato je Krajnc ujel ritem, se odlično peljal po klancih, kjer je pridobival mesta, s konstantno vožnjo pa je prišel do končnega 42. mesta, med 138 kolesarji. Do 25. mesta, ki prinaša točko v svetovnem pokalu se zaostal za slabi dve minuti.

Nova priložnost za dobre uvrstitve, bo že prihajajoči vikend, ko se bo svetovni pokal v olimpijskem krosu nadaljuje z dirko v nemškem Albstadtu.

Utrinki iz dirke ženske ELITE


Utrinki iz dirke moških ELITE
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ