Začetek Toura 2020 v Nici

Začetek Toura 2020 v Nici
14.03.2018 AVTOR: D. Z.
Dirka po Franciji. Organizatorji so že razkrili, kje se bo ta tritedenska preizkušnja začela leta 2020. To bo na domačih tleh, v Nici.

Organizatorji znamenite dirke Tour de France so dan po končani prestižni enotedenski dirki Pariz-Nica sporočili, da se bo prav v Nici začel Tour leta 2020.

Poleg lokalnih veljakov je bil pri razglasitvi prisoten tudi direktor Toura Christian Prudhomme. Zanimivo. Po prvotnem programu se bo že 107. dirka začela še nekoliko prej kot običajno. Že v soboto, 27. junija. Nica bo začetek gostila drugič. Prvič po letu 1981, ko je v okolici Nice prevladoval takrat svetovni prvak Bernard Hinault. Glede na razgiban teren v okolici Nice pa si po vsej verjetnosti lahko obetamo zanimive prve dneve.

"Tour je tretji največji mednarodni športni dogodek in posledično to predstavlja velik dobiček za celotno področje. Sedem let potem, ko smo pozdravili stoti Tour in smo takrat pritegnili več kot sto tisoč gledalcev. To je nov korak naprej v želji, da naredimo Nico za prizorišče velikih športnih dogodkov, " je med drugim dejal župan mesta Christian Estrosi. Prej omenjeni Prudhomme pa: "V zadnjih letih nam je dirka Pariz-Nica pokazala, da ima zanimiv relief in panorame, pa tudi razgiban teren za napet spektakel. To je natančno tisto, kar želimo, tako da bo Tour dobil pravo podobo. "

Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ