Začetek ženske Dirke po Španiji, Urška Žigart na odru

Začetek ženske Dirke po Španiji, Urška Žigart na odru
28.04.2024 AVTOR: DZ

Tudi v ženskem kolesarstvu je sezona v polnem teku. Končala se je dirka Gracia Orlova, ki jo je na tretjem mestu končala Urška Žigart. Začela se je Dirka po Španiji za ženske.

Najprej pa na dirko Gracia Orlova. Na njej je nastopala slovenska reprezentanca, v dresu Liv AlUla pa tudi Urška Žigart. Prve tri od petih etap so bile odločilne. Po vožnji na čas v Havirovu - dolga je bila 13,5 km - se je izoblikoval skupni seštevek.

Po petih dneh dirkanja se je končne zmage veselila Corinna Lechner, ki si je privozila 31 sekund naskoka pred Mirre Knaven. Na tretjem mestu je dirko končala Urška Žigart. Zaostala je za 45 sekund. Med deseterico je bila še Urška Pintar. Dirko sta končali še Špela Colnar in Hana Žumer.

V Valenciji se je začela ženska različica dirke po Španiji. Najprej je bil na sporedu ekipni kronometer. Najhitrejše so bile članice moštva Lidl Trek, pa čeprav sta tik pred ciljem dve kolesarki padli. Čas pa 19:20. Povprečna hitrost 49,655 km/h.

Visma Lease A Bike je zabeležila isti čas, tretje mesto je pripadlo moštvu SD Worx-Protime s prvo favoritinjo Demi Vollering. Zaostanek pa vsega ena sekunda. Gaia Realini bo nosila rožnato majico. Na dirki je tudi Eugenia Bujak, ki je z zaostankom 56 sekund 73. V zadnjih treh izvedbah dirke je bila vedno najboljša Annemiek Van Vleuten, ki pa je končala kariero.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ