Zadnja etapa na Tirrenu bo spet prinesla dramo

Zadnja etapa na Tirrenu bo spet prinesla dramo
14.09.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Tirreno Adriatico

Pred zaključnim kronometrom je tako kot lani v vodstvu Yates, le da tokrat Simon. Adam je lani izgubil modro majico vodilnega za nekaj stotnik proti Rogliču, bo letos Simon bolj uspešen v boju s Thomasom?

V petek je z odlično vožnjo in napadom na zadnjem vzponu do Sassotetta Simon Yates dosegel etapno zmago in oblekel tudi modro majico, Geraint Thomas pa je predolgo čakal, preden se je podal v lov za njim, in plačal davek.

Večjih sprememb ta konec tedna v skupnem seštevku ni bilo, pred kolesarji sta bili dve razgibani etapi, sobotna se je končala s šprintom glavnine, ki ga je dobil belgijski državni prvak in specialist za ciklokros Tim Merlier, ki je presenetil zmagovalca prvih dveh etap Pascala Ackermanna.

V nedeljski etapi je Mathieu van der Poel pokazal, da dobro stopnjuje formo pred prihajajočimi klasikami, z značilnim napadom se je otresel tekmecev in sam prečkal ciljno črto za drugo zmago v letošnji sezoni, prvo je dosegel na državnem prvenstvu, zato dirka v dresu nizozemskega državnega prvaka.

Edini slovenski predstavnik na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja je Jan Tratnik, ki se je osredotočal na pobege, priložnost za viden rezultat pa bo dobil v današnji vožnji na čas, ki bi jo lahko končal v prvi deseterici.

Pred današnjim zaključnim kilometrom v San Benedettu del Trontu, dolgim 10 kilometrov, ki ga vsako leto zaznamuje veter, ima Simon Yates 39 sekund naskoka pred Geraintom Thomasom, ki je sicer precej boljši kronometrist, a bo takšen zaostanek težko nadoknadil. Lani je Adam Yates pred kronometrom držal 25 sekund naskoka pred Primožem Rogličem, štoparice pa so bile na koncu naklonjene slovenskemu zvezdniku, ki je za nekaj sekund prehitel Britanca in dosegel skupno zmago. Bo podobno dramatično tudi letos?

Kolesarke Ale BTC Ljubljana dobre na kronometru, potem pa bolj v ozadju

V teh dneh poteka tudi največja ženska etapna dirka Giro Rosa, na kateri nastopajo tudi kolesarke Ale BTC Ljubljana, ki so v prvi etapi na ekipnem kronometru zasedle zelo solidno deveto mesto. Že druga etapa je bila zelo zahtevna, dobila jo je svetovna prvakinja Annemiek van Vleuten pred Anno van der Breggen, dobro je odpeljala tudi Eugenia Bujak, ki je na 21. mestu zaostala dobrih sedem minut.

Tretjo etapo je dobila nekdanja prva zvezdnica ženskega kolesarstva Marianne Vos, v skupnem seštevku pa še vedno vodi van Vleutnova. Najboljša Slovenka je Eugenia Bujak, ki je trenutno na 21. mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ