Zadnje etape Transalpa: Vrnitev v startni blok A

Zadnje etape Transalpa: Vrnitev v startni blok A
19.07.2013 AVTOR: Blaž Mazi
Preberite si, kako je Bicikel.com prek Alp doživela 6. in 7. etapo Transalpa!
6. etapa: San Martino di Castrozza-Crespano del Grappa

Etapa z dvema pravima klancema in vmesno doživetje čez tunele. Še en vroč in naporen dan na Transalpu, etapa s 104 km in 2700vm nas je najprej peljala čez lepe poti do koče Vederne, sledil je gozdni spust in skoraj 35 km rahlega spusta čez cestne tunele do vznožja zadnjega vzpona, ki se je za večino tekmovalcev vlekel v nedogled, predvsem zaradi vročine in nerodno postavljene feed cone, saj je praktično vsak brez svojega supporta ostal brez tekočine. Tudi Bicikel.com prek Alp ekipa. 
 
Ne samo, da sem ostala brez prave moči, ampak tudi brez tekočine zadnjih 5 km vzpona. Z Matejevo pomočjo sem se nekako privlekla do feed cone, sledilo je prečenje stare vojaške mulatjere, kjer je bilo potrebno tud malo peš. Razgled na vrhu pa fantastičen, spust po mulaterjeri Cima Grappa pa pika na i celotne etape. Kljub mojemu slabšemu počutju sva prišla v cilj na 22. mestu, a so imeli nekateri mešani pari podobno krizo, tako da sva v skupnem seštevku napredovala na skupno 16. mesto. Jutri nas čaka še zadnja 118 km dolga etapa, ki ob napovedani vročini okoli 35 stopinj prinaša novo preizkušnjo za telo in kolo.
 
Kaj pa najhitrejši? Zmagovalca med moškimi in skupno vodilna Kaufmann in Kass (Team Centurion/Vaude), med masterji zopet Bresser in Bolts (Rocky Mountain/Centurion), prva grande masterja Platzgummer in Perini (Naturns Scott-Torpado), med ženskami Bigham in Loevset (Topeak Ergon Racing Team), z istim časom kot prva mešana para Mountain Heroes Mixed.

7. etapa: Crespano del Grappa - Rovereto

Na predzadnji etapi smo dosegli še najnižjo točko Transalpa, le 100 m nad morjem smo bili. Prvi vzpon na Boccheta Granezza je potekal po asfaltu, kjer sva s tehniko sodelovanja pridobila kar nekaj mest. Vročina nas je sicer ubijala že od samega starta, a je na drugem vzponu na skoraj 1800 m visoko Cra Vereno lepo popustila. Idilične gorske cestice so nas vodile do druge okrepčevalnice, na prvem spustu kmalu za njo pa je popustila moja zračnica, ki je včeraj nadomestila NoTubes mleko.

Na srečo v nesreči ravno pred kroskantri odsekom. Če vmes ne bi še dvakrat v žaru borbe zgrešil proge, bi bil pri Nataliji "in no time". Na predzadnji asfaltni vzpon sva že vozila skupaj. Potem sva žal spet (še) enkrat spregledala tablo in izgubila par minutk. Zadnji prelaz je bil prijetno položen in kmalu sva uživala v prekrasni singli do Rovereta. Za zaključek pa so nam pri 35 stopinjah celzija postregli s strmim vzponom med ulicami in končno v cilj. Zopet 13. mesto v etapi, skupno 15. in nazaj v blok A.


Najhitrejša v današnji etapi sta bila Bulls-a, Platt in Huber s časom 4:36, a do sprememb na vrhu skupne razvrstitve ni prišlo. Pri ženskah, starejših masterjih in mešanih dvojicah so bili zmagovalci enaki kot dan prej in so tudi skupni vodilni. Le pri Masterjih sta se zamenjali vodilni ekipi, tokrat je na najvišjo stopničko stopila ekipa Jeep Scott.

Smo le še en dan do cilja. Jutri nas čaka najkrajša etapa, 38 km do Rive ob Gardskem jezeru. In kopanje... :)
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ