Zadnji dan brez presenečenj, Bujakova obstala na odru

Zadnji dan brez presenečenj, Bujakova obstala na odru
04.05.2015 AVTOR: Matej Zalar
Elise Delzenne je zmagovalka zadnje etape dirke Gracia Orlova, v skupnem seštevku pa ni prišlo do sprememb.

Gracia Orlova 2015, generalno:

1 . AMIALIUSIK Alena (VELOCIO-SRAM) 10: 19 : 09
2 . WORRACK Trixi (VELOCIO-SRAM) + 00 : 15
3 . BUJAK Eugenia ( BTC CITY LJUBLJANA) + 00 : 32
7. BATAGELJ Polona +02:43
12. RITTER Martina +07:22
36. KERN Špela +10:24
42. PAVLUKHINA Olena +12:54
81. ERIĆ Jelena +21:33

Tudi zadnja dirka je bila v nasprotju s tradicijo etapnih dirk zelo razgibana, zato so morale biti najboljše kolesarke vseskozi na preži, da ne bi prišlo do zanje neljubih presenečenj. Etapa se je spet končala s kratkim vzponom.

Krog je bil tehnično zahteven, zato je prišlo do padca, v katerega je bila vpletena tudi Polona Batagelj. Slovenka se je borila za mesto v deseterici skupnega seštevka, s pomočjo klubskih kolegic pa je z zadnjimi močmi še uspela ujeti glavnino.

Na zadnjem vzponu je napadla Delzennejeva in ekipi Veloccio Sram privozila novo zmago na dirki. Eugenia Bujak je zasedla visoko 5. mesto v etapi, Polona Batagelj pa je bila 25.

V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb, na vrhu sta ostali dve kolesarki Srama, na koncu pa je Amialiusikova pred Worrackovo ohranila 15 sekund prednosti. Poljakinja Bujakova je na tretjem mestu zaostala 32 sekund in ekipi BTC City Ljubljana privozila najboljši rezultat v sezoni.

Ekipno je ljubljanska ekipa zaostala le za dominantnim kolektivom Veloccio Sram, kar je glede na sestavo ekipe BTC zelo lep uspeh. Polona Batagelj je v skupnem seštevku ostala na 7. mestu, Martina Ritter pa na 12.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ