Zagotovo me boste videli na Pariz-Roubaix

Zagotovo me boste videli na Pariz-Roubaix
07.03.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Tadej Pogačar je v krajšem intervjuju za Rode Code spregovoril o Jonasu Vingegaardu, pa tudi o tem, če bo kdaj nastopil na klasiki Pariz-Roubaix.

“Zagotovo me boste videli na Pariz-Roubaix. Ampak, gremo korak za korakom. Videli bomo, kako bo šla ta sezona in kako naslednja. Potem pa bomo lahko sanjali o Pariz-Roubaixu in morda kakšnih drugih ciljih,” je za Rode Code dejal Tadej Pogačar. Spregovoril je tudi o tem, kaj potrebuješ, če želiš uspeti:

“Potrebuješ dobre ljudi okrog tebe. Veliko podpore. Imeti moraš vse, da lahko rasteš, kot kolesar. Biti moraš nadarjen in odločen. Potem pa je tu veliko trdega dela. Če imaš vse na razpolago, moraš stisniti zobe in trdo delati, če želiš postati dober kolesar. To velja za vse. V vseh športih in drugje v življenju. Trdo moraš delati.” Seveda je govoril tudi o največjem tekmecu na tritedenskih dirkah Jonasu Vingegaardu. Danec je bil najboljši na zadnjih dveh dirkah po Franciji.

Tudi letos se bo osredotočil predvsem na Tour. Povsem drugače, kot Pogačar, ki poskuša vsako leto v program uvesti nekaj sprememb: “Občudujem ga. Lahko rečem, da je trenutno najboljši hribolazec. Je poseben, saj lahko vsako leto počne iste stvari. Ni tak kot jaz, saj grem rad na različne dirke. On ima načrt in res ga stoodstotno izpolni. Vsako leto lahko počne isto in v tem je res dober. Na Tour pride vedno noro pripravljen. Če bi ga primerjali s tem, kar je bil pred nekaj leti, je povsem drugačen kolesar. Je dokaz, da je vse mogoče.”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ