Zahteven dan pred vodilnim Mohoričem

Zahteven dan pred vodilnim Mohoričem
31.07.2023 AVTOR: DZ, vir: Dirka po Poljski

Posebna čast čaka v tretji etapi dirke po Poljaski Mateja Mohoriča. Branil bo majico vodilnega v skupnem seštevku. A to bo pomemben dan za skupni seštevek.

Matej Mohorič je na izjemen način prišel do zmage v drugi etapi dirke po Poljski. Poleg etapne zmage se je lahko razveselil tudi prevzema vodstva v skupnem seštevku. Zdaj bo v tretji etapi branil rumeno majico, a vsekakor ne njemu ne ekipi ne bo lahko.

V skupnem seštevku so razlike nadvse majhne, tretja etapa pa bo vsekakor namenjena tistim, ki se želijo boriti za končno zmago. Walbryzch bo gostil start, cilj pa po 163 kilometrih Durzniki Zdroj. Kolesarji bodo morali najprej premagati dva vzpona druge kategorije in lepo število takih, ki bi jih sicer lahko kategorizirali, pa jih niso. Vse skupaj bo uvod spet nadvse pester zaključek. Najprej se bo karavana povzpela na 7,8 km dolg in v povprečju 3,8-odstotni povprečni naklon.

Vrh bodo kolesarji dosegli po 149 kilometrih dirkanja. Sledil bo spust in takoj zatem zaključna špica. V zadnjih devetsto metrihv je naklon 8,7-odstoten. Med 400 in 700 metri pred ciljem je naklon 15-odstoten, tako bom spet lahko videli napet sprint za zmago in boj za vsako sekundo. Mohorič brani štiri sekunde prednosti pred Almeido in deset pred domačinom Kwiatkowskim. Kar 29 kolesarjev je še znotraj ene minute.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ