Žak Eržen postal svetovni mladinski prvak na Dirki na izpadanje.

Žak Eržen postal svetovni mladinski prvak na Dirki na izpadanje.
27.08.2022 AVTOR: Uredništvo

Po tem, ko je v sredo v Izraelu postal prvi Slovenec z medaljo na svetovnem prvenstvu na velodromu, je danes ta uspeh še nadgradil.

Iz Izraela zopet prihajajo odlične novice, Žak Eržen je namreč postal svetovni prvak v Dirki na izpadanje. Neverjetno, Slovenija ima svetovnega mladinskega prvaka na velodromu. Po sredi, ko je Žaku uspel veliki met in je dosegel prvo medaljo na svetovnih prvenstvih na velodromu za Slovenijo, je tokrat svoj uspeh še izboljšal in suvereno osvojil 1. mesto.Žak je že v dopoldanskih kvalifikacijah nakazal, da je tudi danes v odlični dnevi formi in brez velikega naprezanja v svoji skupini osvojil 2. mesto. Dalo se je že slutiti optimizem v našem taboru, a vsi skupaj so ostali osredotočeni še na veliki popoldanski finale. Žak je vse od začetka vozil preudarno in bil vedno na pravem položaju. Tudi, ko se je zgodil skupinski padec, se ga je Žak uspešno izognil in sledil je ponoven skupinski start. Tisti, ki smo bili blizu ekipe, smo že veš čas vedeli, da je Žak v vrhunski formi in to je danes v zaključku tudi dokazal. Dobro je izkoriščal zavetrje in privarčeval moči za zaključek dirke. V finalnem dvoboju je nato suvereno ugnal Kolumbijca in prišel do naslova svetovnega mladinskega prvaka na Dirki na izpadanje. Bronasto medaljo je osvojil Čeh Matyaš Koblizek.

Drugi član kluba Adria mobil, Slovak Martin Jurík, je v tej disciplini osvojil 23. mesto, potem ko je obstal v kvalifikacijah, v disciplini Ominum, kjer Eržen ni nastopil, pa se je prebil v finale in osvojil 16. mesto.


Žak se je tako pridružil elitni druščini slovenskih svetovnih prvakov v kolesarstvu. Imena kot so Matej Mohorič in Jani Brajkovič v slovenskem in svetovnem kolesarstvu veliko veljajo in lahko le z optimizmom zremo v prihodnost. Od Žaka lahko pričakujemo še velike stvari.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ