Žak Eržen svetovni podprvak v omniumu

Žak Eržen svetovni podprvak v omniumu
27.08.2023 AVTOR: Uredništvo, Foto: Campeonato Mundial Junior de Ciclismo de Pista Cali 2023 in Adria Mobil Cycling

Danes zgodaj zjutraj po našem času (včeraj pozno zvečer po kolumbijskem) nas je razveselili s srebrno medaljo Žaka Eržena na mladinskem svetovnem prvenstvu na stezi.

Žak Eržen je lanskima bronasti (Scratch Race) in zlati (Elimination Race) na mladinskem svetovnem prvenstvu v Izraelu, včeraj v Kolumbiji dodal še srebrno medaljo v disciplini Omnium in tako dopolnil celo kolekcijo medalj na svetovnih prvenstvih.

V razburljivem zaključku je svetovni prvak postal Ukrajinec Daniil Yakovlev (115 točk), naslov svetovnega podprvaka je osvojil Žak Eržen (110 točk), tretji pa je bil Nemec Bruno Kessler (106 točk).

Rezultati?https://api.veloresults.com/.../viewPDF/jrWorlds2023/momn8

Žak Eržen, ki po letošnji sezoni za eno leto odhaja v kontinentalno razvojno ekipo Bahrain Victoriusa, italijanski Cycling Team Friuli, od leta 2025 pa ga bomo spremljali v Team Bahrain Victoris, ekipi svetovne serije, je še enkrat več dokazal iz kakšnega testa je in Sloveniji privozil še četrto medaljo iz velikih tekmovanj na stezi (eno srebrno medaljo ima tudi iz evropskega prvenstva na Portugalskem - Elimination Race).

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ