Žak Eržen zablestel na velodromu

Žak Eržen zablestel na velodromu
24.08.2022 AVTOR: DZ, vir: Kolesarska zveza Slovenije

Slovenija ima prvo medaljo na svetovnih prvenstvih na velodromu, Žak Eržen osvojil 3. mesto v Dirki na končni cilj.

Nov velik uspeh slovenskega kolesarstva. Žak Eržen je na svetovnem prvenstvu na velodromu osvojil prvo slovensko medaljo v zgodovini Slovenije. Ta uspeh je Žak napovedal že z medaljo na evropskem prvenstvu na Portugalskem, ko je v dirki na izpadanje osvojil 3. mesto.

Žak je bil dobro razpoložen že v dopoldanskih kvalifikacijah, ko je zmagal v svoji skupini in napovedal, da se bo popoldan boril za najvišja mesta. S preudarno vožnjo je bil ves čas na pravih pozicijah in na koncu prišel do rezultata kariere. To je njegovo prvo svetovno prventvo in že je osvojil medaljo.

Žak ima kljub uspehu še visoke cilje, v naslednjih dneh ga čakata še dve dirki, in sicer dirka na izpadanje in dirka na točke. Tudi celotna ekipa, v kateri sta še Borut Božič in Jure Zrimšek ostaja trdno na tleh in se že veseli naslednjih dirk, kjer lahko Žak spet poseže po najvišjih mestih.

Žak Eržen: "še sedaj ne morem verjeti, da sem res osvojil medaljo, res odličen rezultat. Sem zelo vesel, da mi je to uspelo, ampak svetovnega prvenstva še ni konec in upam še na višje rezultate. Čakata me še dve dirki."

Borut Božič: "Za nami je prvi dan dirkanja, dirka na končni cilj in že imamo medaljo. Žak je osvojil 3. mesto, kar je res odličen rezultat. Pred nami sta še dva dneva dirkanja in seveda tudi tam upamo na najboljše."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ