Zaključek v znamenju Frooma in tudi Contadorja

Zaključek v znamenju Frooma in tudi Contadorja
11.09.2017 AVTOR: D. Z.
Konec je dirke po Španiji! Zadnjo etapo je dobil Matteo Trentin, Chris Froome je dobil dirko. Veliko pozornosti pa je požel tudi sveže upokojeni Alberto Contador.

Arroyomolinos je gostil start zadnje etape na dirki po Španiji, cilj pa je bil v Madridu. Etapa je bila dolga 117 km, vendar pa je minila v znamenju proslavljanja.

Proslavljali so kolesarji Skyja, ki so slavili končno zmago na dirki po Španiji. Prvič jo je dobil Christopher Froome, prvič tudi moštvo Sky. Froome pa je prvi kolesar, ki je po zmagi na Touru v istem letu dobil še Vuelto. "Neverjeten občutek. Ekipa je bila v zadnjih mesecih neverjetna. To je najbrž najzahtevnejša dirka, ki sem jo kdajkoli vozil. Vsak dan se je kaj zgodilo, imel sem dobre in ležal pa sem tudi na tleh, krvavel in menil, da je dirke konec., " je po prihodu na cilj dejal Chris Froome.

Poslavljal se je tudi Alberto Contador. Napovedal je konec kariere. Lepo se bo poslovil, saj je v soboto dobil prestižno etapo s ciljem na Angliruju. Tokrat je med številnimi navijači drvel tudi s špansko zastavo in glavnina mu je dovolila, da se je v ospredju pripeljal tudi v Madrid. Na koncu pa je sledil sprint glavnine v boju za etapno zmago. Spet je bil najboljši Matteo Trentin, ki pa ni uspel osvojiti zelene majice najboljšega po točkah.

Froome je v tem sprintu namreč resno sodeloval in zasedel 11. mesto. S tem je svojil dovolj točk, da je ohranil tudi zeleno majico. Pa čeprav zgolj s prednostjo dveh točk pred Trentinom. "To je lepa zmaga. Froome mi je povedal, da bo branil zeleno majico. Zdaj sem dosegel štiri zmage, a nimam majice najboljšega po točkah. To je nekoliko smešno. Vendar pa sem zmagoval v sprinterskih etapah, tako da sem tudi s tem lahko zadovoljen, " je dejal Trentin.

Premagal je Lorrenza Manzina in Sorena Kragha Andersena. Astana je bila najboljše moštvo na dirki, Davide Villella je zbral največ točk na gorskih ciljih. Za najbolj bojevitega kolesarja pa so razglasili Alberta Contadorja. V skupnem seštevku je Froome za 2:15 premagal Vincenza Nibalija in za 2:51 Ilnurja Zakarina. Wilco Kelderman se je v zadnji etapi povzpel s petega na čtrto mesto, na peto pa je s četrtega padel Contador. Sledijo Wout Poels, Michael Woods, Miguel Angel Lopez, Steven Kruijswijk, Tejeay Van Garderen, Esteban Chaves ... Najboljši Slovenec je bil Matej Mohorič, ki je Vuelto, poleg tega,da je dobil eno etapo, končal na 30. mestu. Jan Polanc je bil 38., Domen Novak pa 105.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ