Zaključek: Od Ljubljane do Novega mesta

Zaključek: Od Ljubljane do Novega mesta
12.06.2021 AVTOR: DZ, vir: Tour of Slovenia

Še ena etapa. Peta. In dirke po Sloveniji bo konec. Na vrhu se skorajda nič ne bo spremenilo. Tadej Pogačar prepričljivo vodi. UAE pa je dokazal, da je izredno močan.

Na dirki po Sloveniji so za kolesarji že štiri etape. Pestre, zanimive, a obenem je UAE pokazal, kako premočan je na tej dirki. Zdaj morajo samo še dokončati delo, ki so ga začeli na Ptuju. Pred karavano je še dobrih 175 kilometrov.

Etapa bo še najdaljša izmed vseh petih na letošnji dirki. Ne bo pa posebej zahtevna. Vseskupaj se bo začelo v Ljubljani, natančneje v BTC-ju. Kolesarji se bodo najprej na zaprto vožnjo odpravili ob 10.15. Uradni start bo 20 minut kasneje na Tržaški cesti. Po 26 kilometrih bodo kolesarji premagali prvega izmed vsega dveh kategoriziranih vzponov.

Tu gre za Suhi dol na 687 metrih nadmorske višine. Klanec je dolg 7,8 km, povprečni naklon pa je 4-odstoten. Sledil bo spust in potem dolgo spušanje in vzpon tretje kategorije na Pance. Na 497 metrov visoki vrh bodo kolesaji prišli po 103 kilometrih. Klanec je dolg 5,6 km, povprečni naklon pa je 3,4 %. Sledi spust in nov vzpon. Tokrat nekategoriziran. Potem pa sprint v Ivančni Gorici.

Trebnje bodo po 136 kilometrih gostile naslednji leteči cilj. Sledil bo razgiban del in prihod v Novo mesto. Tam bosta še dodatna dva kroga s sprintom za točke. Potem pa še končni cilj. Etape in dirke.Prihod načrtujejo med 14:34 in 15:11. Prav zanimivo bo videti, kako bo potekal začetek, ki bo v sklopu dirke Maraton Franja. Obenem lahko pričakujemo nov sprint glavnine. Prvega je dobil Phil Bauhaus.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ