Zakulisje zgodovinskega podviga (VIDEO)

Zakulisje zgodovinskega podviga (VIDEO)
18.10.2022 AVTOR: DZ

Filippo Ganna. Novi rekorder v vožnji na eno uro. Kako je celotna ekipa Ineos Grenadiers sodelovala s Pinarellom, da je Ganna lahko postavil nov mejnik? V naslednjem videu.

Pravzaprav je bilo samo vprašanje časa, kdaj se bo podviga rekord v vožnji na eno uro lotil Filippo Ganna. Nihče skorajda ni dvomil v to, da bi Italijanu ob prvem poskusu spodletelo.

Ganna je postavil nov mejnik. Ta zdaj znaša 56,792 km/h. Pri Pinarellu so pripravili dobrih devet minut dolg video o zakulisju. Kako so se pripravili na ta podvig. Seveda njihovo znanej izhaja že iz tega, da je na Pinarellu nov rekord pred leti postavil Miguel Indurain. Nedavno pa tudi Bradley Wiggins. Fausto Pinarello se “sprehodi” skozi zgodovino dosežkov in priznal je, da je ponosen, da je skoraj 30 let kasneje spet lahko sodeloval pri pripravi na nov podvig.

Pinarellov okvir, ki ga je uporabljal Filippo Ganna je izdelek 3D printanja in je kot tak zares poseben. Prav o tem je veliko govora v video prispevku. Tudi o tem, da je pokončna cev nazobčana zgolj zato, ker naj bi zato bilo manj upora ob kolesarjevem poganjanju. Carsten Jeppesen vmes poudari, da je kljub konkurenci to: “Najhitrejše kolo na svetu.” Kako so prišli do tega uspeha, pa v priloženem videu.


Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ