Zamudil na start in neuspešno dirkal v odprtem prometu

Zamudil na start in neuspešno dirkal v odprtem prometu
04.10.2016 AVTOR: D. Z.
Prav neverjetna zgodba se je pisala na sobotni dirki po Lombardiji. Spisati jo je pomagal klubski kolega kasnejšega zmagovalca Estebana Chavesa ... mladi Robert Power.

Nesrečen debi na največjih enodnevnih dirkah
Kolesarji na dirki po Lombardiji so morali premagati kar 241 kilometrov dolgo preizkušnjo. Nadvse zahtevno, kar dokazujejo tudi imena na vrhu. Zmagal je namreč Esteban Chaves. Kolumbijski hribolazec, sicer član avstralske ekipe Orica BikeExchange. Njegov mlajši klubski kolega Robert Power pa je bil tisti, ki je na dirki prvi odstopil.

Razlog pa kar nekoliko neverjeten. Mladi, komaj 21-letni Avstralec je na dirki debitiral na enodnevnih dirkah World Toura. A to sploh ni bil pravi debi. Z avtobusa ekipe Orica BikeExchange se je odpravil nekoliko (pre)pozno in tako se je znašel med množico navijačev. Na start kar naenkrat ni mogel in je tako že krepko zamujal. “Poskušal sem se vrniti v glavnino, vendar pa so ceste že odprli. Trudil sem se še kakšnih deset kilometrov, ” je za cyclingweekly dejal Power.

Česa takega še niso videli ...
Potem pa je odstopil, nenazadnje je tudi glavnina že od start vozila neverjetno hitro, saj so v prvi uri kolesarji prevozili več kot 48 kilometrov. “Med lovom je vozil tudi po odprtih cestah. Naredil je napako, česa takega še nisem videl, ” je priznal športni direktor pri moštvu Orica BikeExchange Vittorio Algeri.

Njegov kolega Neil Stephens pa je še dodal: “O tem sem že imel nočne more v preteklosti, vendar se mi kaj podobnega še ni zgodilo. ” Power je bil v ekipo uvrščen šele v zadnjem trenutku, potem ko je v soboto zbolel Simon Yates. Power je tako moral pripotovati iz Španije. “To bi bila moja prva World Tour dirka. Grozno je bilo zamuditi na start. Sramota. Upam, da bom lahko to pozabil in šel naprej. In se morda vrnil že naslednje leto, ” je še dodal Power.

Eden izmed nadarjenih Avstralcev
Sicer pa velja Power za nadvse nadarjenega kolesarja, ki je v prvih dveh sezonah med mlajšimi člani zares blestel. Letos je zbolel in je tako izpustil večji del sezone. Leta 2014 – to je bila šele njegova prva sezona med mlajšimi člani – je poleg številnih zmag na dirki Tour de l’Avenir zaostal zgolj za leto starejšim Miguelom Angelom Lopezom.

Lani je bil najboljši na etapni dirki po pokrajini Valle d’Aosta namenjeni mlajšim članom. Čeprav bi lahko še nastopal v tej kategoriji, se je pred sezono 2016 odločil, da prestopi v Orico BikeExchange. A še pred začetkom je zbolel in njegova prva dirka v tej ekipi je bila šele Arnhem Veenendaal Classic 19. avgusta. Potem je končal dirko po Veliki Britaniji in enodnevno dirko Primus Classic Impanis. Po nesrečni dogodivščini v italiji ga zdaj čaka dirka na Japonskem.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ