Zaprosil jo je kar na dirki

Zaprosil jo je kar na dirki
29.04.2015 AVTOR: D. Z.
Med drugo etapo dirke po Turčiji je za zanimivo potezo poskrbel Ahmet Akdilek. Kolesar domačega moštva Torku Sekerspor je med dirko zaročil očitno bodočo ženo.

V drugi etapi dirke po Turčiji od Alanye do Antalye je največ pozornosti požel Mark Cavendish, ki je tudi po zaslugi odlične ekipe slavil drugo zmag zapored. Še daleč pred ciljem pa se je za zanimivo potezo odločil domačin Ahmet Akdilek. V kamero je pokazal listek z napisom: »Se želiš poročiti z mano? « Odgovora seveda nismo izvedeli takoj, naslednji dan pa je dejal: »Seveda je pristala. Ob spremljanju etape je to spoznala, tega sploh ni pričakovala, « je dejal Ahmet in priznal, da se z bodočo ženo poznata šele pet mesecev, vendar:

»Družini sta se že spoznali in vse je tako kot mora biti. Zato nima smisla odlašati. V naši kulturi je to že običaj, da se zelo zgodaj poročiš, družini pa se strinjata. Imeti ob sebi nekoga, ki te podpira, je za kolesarja zelo pomembno in zato sem tudi na kolesu bolj zadovoljen. « In kakšne so njegove sanje? »Tu sem pomočnik, vendar sanjam o tem, da bi prestopil v moštvo s prokontinentalno licenco ali pa v World Tour ekipo in da bi potem dobil kakšno pomembno dirko. Posvetil bi jo moji ženi Fatmanur. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ