Zaradi koronavirusa odpovedal naskok na rekord

Zaradi koronavirusa odpovedal naskok na rekord
19.11.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Alex Dowsett. Pred dnevi je napovedal, da bo poskušal popraviti rekord v vožnji na eno uro. Zdaj je ta načrt moral opustiti oziroma prestaviti. Razlog? Pozitiven je na Covid-19.

Alex Dowsett, sicer član moštva Israel Start Up Nation, ki je na letošnji dirki po Italiji prišel do etapne zmage, je za 12. december načrtoval prav poseben podvig. V Manchestru bi poskušal popraviti rekord v vožnji na eno uro.

A Dowsett je opravil testiranje za Covid-19, test pa je bil pozitiven. "Resnično sem razočaran, da načrta ne morem izpeljati, a zdravje je na prvem mestu," je dejal Dowsett in dodal:

"Rad bi se zahvalil vsem, organizatorjem, sponzorjem, ekipi, UCI-ju in še posebej javnosti za podporo. Se že veselim naslednjega poskusa v letu 2021. Nov datum bomo razkrili kar se da hitro." 32-letni Britanec je želel izkoristiti formo, ki jo je "prinesel" z dirke po Italiji, zdaj pa iz tega ne bo nič.

Sicer pa je rekorder še vedno Victor Campenaerts, ki je v eni uri prevozil 55,089 km. Dowsett je leta 2015 v eni uri prevozil 52,937 km. "Takrat sem sicer postavil rekord, vendar pa sem se zavedal, da sem imel še rezerve. Vložiti toliko truda in potem iz sebe iztisniti samo 80 odstotkov je nadležno. Zato želim videti, česa sem sposoben."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ