Zaradi koronavirusa odpovedali Strade Bianche

Zaradi koronavirusa odpovedali Strade Bianche
05.03.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Nič ne bo s klasiko na belih cestah v letošnji pomladi, prireditelji RCS Sport so pričakovano sledili včerajšnjim napotkom italijanske vlade in odpovedali toskansko enodnevno klasiko.

Italijanska vlada je včeraj zvečer objavila enomesečno prepoved športnih dogodkov z gledalci in objavila celo vrsto pogojev, ki jih morajo organizatorji izpolniti, če želijo vseeno izvesti dogodek. Nogometne tekme bodo tako igrali brez gledalcev, edina možnost za kolesarske dirke pa je bila, da bi jih prav tako izvedli brez gledalcev.

A je to ob cesti skoraj nemogoče zagotoviti, pogoj italijanskih oblasti pa je bil, da se omejijo stiki med ljudmi in dogodki z masovno udeležbo, kar bi bilo nemogoče preprečiti, če bi izvedli Strade Bianche.

Organizatorji RCS Sport so včeraj napovedali, da bodo končno odločitev sporočili po sestanku z lokalnimi oblastmi v Sieni, danes pa so ekipe dobile obvestilo, da bo dirka Strade Bianche odpadla, kot glavni razlog pa je bil naveden prav »ukaz« oblasti.

»Še včeraj zvečer smo bili vsi prepričani, da lahko izpeljemo dirko, potem pa je prišel ukaz oblasti. Preučili smo ga in skupaj z organizatorji iskali rešitev, a enostavno tem pogojem ni bilo mogoče zadostiti, zato dirke v soboto ne bo,« je bil razočaran župan Siene Luigi de Mossi.

View this post on Instagram

No words ? #StradeBianche #NamedSport

A post shared by StradeBianche (@strade_bianche) on

Dodal je še, da verjame, da je dirka le prestavljena, ne odpovedana. Več tujih kolesarskih portalov je že včeraj poročalo, da je RCS Sport zaprosil za nov termin dirke, predvidoma na začetku junija po Giru ali pa v začetku septembra.

Zaenkrat so še dodali, da še vedno razmišljajo o izvedbi Tirrena Adriatica in Milana Sanrema.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ