Zaradi koronavirusa v resni nevarnosti tudi La Primavera

Zaradi koronavirusa v resni nevarnosti tudi La Primavera
24.02.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Direktor največjih dirk pod okriljem RCS Sporta Mauro Vegni je potrdil, da je zaradi širitve koronavirusa v Italiji pod vprašajem tudi izvedba prvega »spomenika« sezone od Milana do Sanrema.

Mauro Vegni ima v teh dneh kar nekaj razlogov za namrščeno čelo.

V Italiji, predvsem na severu škornja, se v minulih dneh množijo primeri koronavirusa, več držav je že odločno ukrepalo proti širjenju virusa izven meja Italije, največ primerov okužb so zabeležili v Lombardiji, Venetu in Furlaniji. Danes italijanski mediji poročajo, da se je število potrjenih okužb povzpelo na 150.

Pod vprašajem so tudi znamenite kolesarske dirke v Italiji, ki zaznamujejo spomladanski del koledarja. Mauro Vegni je organizacijski direktor Milana Sanrema, Strade Bianche, Tirrena Adriatica in seveda tudi Gira, potrdil pa je, da so zaradi situacije zaskrbljeni. »Seveda nas situacija skrbi, upamo, da novih primerov ne bo več veliko, moramo pa upoštevati tudi geografski faktor. Najprej pride na vrsto Strade Bianche, ki poteka v Toskani, kjer zaenkrat še ni težav in če bo ostalo pri tem, dirka ni ogrožena,« je v ZAE, kjer je prisoten na UAE Touru, povedal Vegni.

Dodal pa je, da ga skrbi prvi spomenik sezone: »Najbolj me skrbi Milano Sanremo. Milano je eno od dveh glavnih žarišč virusa in zato je situacija resna. Še vedno imamo tri tedne do dirke, tako da ne vem, kaj bomo storili, nekaj časa imamo, sledili bomo navodilom vlade in upoštevali vse zdravstvene pomisleke. Zagotovo trase dirke ne bomo spreminjali, nima smisla, da odrežemo tri četrtine dirke.«

Vegni je še dodal, da zaenkrat Tirreno Adriatico ni ogrožen, saj na območju, kjer dirka poteka, primerov koronavirusa zaenkrat še ni bilo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ