Zaradi odmetavanja plastenk kaznovani s 500 evri

Zaradi odmetavanja plastenk kaznovani s 500 evri
20.04.2013 AVTOR: D. Z.
Belgijski naravovarstveniki so dosegli neverjetno. Kolesarji, ki so na lanski dirki Liege-Bastogne-Liege na neprimernem mestu odvrgli plastenke, bodo denarno kaznovani - s kar 500 evri.

Združenje naravovarstvenikov se imenuje »Coalition nature «. Pritoževali so se predvsem nad dogodki na lanski klasiki Liege-Bastogne-Liege. Takrat naj bi nekateri kolesarji plastenke stran metali na mestih, ki za to niso bila označena.

Sicer se je Mednarodna kolesarska zveza že pred leti ukvarjala s to težavo, saj so se naravovarstveniki velikokrat pritoževali nad velikim številom odpadkov, ki jih na dirkah za sabo puščajo kolesarji. A do sankcij nikoli ni prišlo. V Belgiji pa so se odločili za strožje ukrepe.

Tako naj bi policisti že zaslišali nekatere kolesarje. Med temi naj bi bili Philippe Gilbert, Pierre Rolland, Amael Moinard in Vasilij Kirijenka, te športni direktor John Lelangue. Grozi jim celo po petsto evrov kazni.

Zakaj? Kolesarji so z odmetavanjem plastenk kršili zakone v Belgiji. Predstavnica za stike z mediji na sodišču v Liegeu Daniele Reynders je zagotovila, da če kolesarji ne bodo plačali kazni, potem bodo proti njim sprožili kazenski postopek.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ