Zaradi razširjenega virusa odpovedali dirko

Zaradi razširjenega virusa odpovedali dirko
27.01.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Dirka po Hainanu. Na dirki bi morali sezono začeti kolesarji moštva Ljubljana Gusto Santic. A so dirko zaradi ogroženosti območja s coronavirusom prestavili. Naslednji termin ni določen.

"Z namenom, da se izognemo širitvi virusa, in da zaščitimo zdravje in življenja športnikov, sodnikov, osebja in gledalcev se je organizacijski odbor odločil, da dirko prestavi."

Dirko po Hainanu bi morali izpeljati že oktobra, a so jo zaradi usklajevanja UCI koledarja in nove kategorizacije dirk prestavili na drugo polovico februarja. Po zaslugi tujih sponzorjev bi morali na dirki nastopiti tudi člani moštva Ljubljana Gusto Santic, a se je zdaj vse spremenilo.

Organizatorji so sporočili, da so morali dirko spet prestaviti. Razlog je coronavirus. Dirka bi morala biti na sporedu od 23. februarja do 1. marca. "Z namenom, da se izognemo širitvi virusa, in da zaščitimo zdravje in življenja športnikov, sodnikov, osebja in gledalcev se je organizacijski odbor odločil, da dirko prestavi," so sporočili organizatorji.

Sicer pa se v teh dneh o coronavirusu veliko govori, saj se je razširil tudi že v Evropo. Najprej pa so ga odkrili v kitajski provinci Wuhan, ki je 1500 kilometrov oddaljena od Hainana. Tudi z Mednarodne kolesarske zveze so sporočili, da so z organizatorji sklenili dogovor o spremembi datuma. Ta sicer še ni znan, saj je tudi vprašanje, kdaj bo v sicer natrpanem urniku dovolj časa za organizacijo take dirke, ki je bila vrsto let vzorno organizirana.

Leta 2016 je Mohorič dirko končal na tretjem mestu, leta 2009 pa je bil Grega Bole drug. Zdaj pa za prej omenjenim ljubljanskim moštvom vsekakor niso lahki dnevi, saj so sporočili, da se je huje poškodoval tudi Keegan Swirlbul, Američan, ki je bil njihov adut za težke etapne dirke.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ