Zaradi težav s srcem končal kariero

Zaradi težav s srcem končal kariero
30.01.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Vasilij Kirijenka, 38-letni Belorus, ki se je izkazal kot zvesti pomočnik in izjemen kronometrist je moral končati kariero. Upošteval je zdravniški nasvet. Razlog: Težave s srcem.

"To je žalosten dan zame. Vendar pa je to glede na zdravniško mnenje prava odločitev. Za mano je izjemna kariera, v kateri sem užival. To je bilo neverjetno potovanje."
Vasilij Kirijenka

Vasilij Kirijenka se lahko pohvali z naslovom svetovnega prvaka v vožnji na čas. Mavrično majico je osvojil leta 2015. Večinoma pa je opravljal vlogo pomočnika na tritedenskih dirkah. V zadnjih letih je bil član Skyja oziroma zdaj Ineosa.

Že lansko sezono je zaradi težav s srcem začel kasneje, vendar pa se je potem vrnil v karavano in do konca sezone odpeljal 56 dirk, vključno z 18 etapami dirke po Španiji, ki je ni uspel dokončati. Zdaj se je očitno odločil, da konča kariero.V izjavi za javnost so iz Ineosa sporočili, da je to storil: "Upoštevajoč zdravniški nasvet glede njegovih težav s srcem." V karieri je dosegel 18 zmag, poleg naslova svetovnega prvaka je dvakrat osvojil nazi prvaka evropskih iger. Seveda v vožnji na čas. V karieri je nastopil na kar 20 tritedenskih dirkah.

Kot pomočnik je sodeloval pri petih zmagah na tritedenskih dirkah. "Razočaranje je veliko, tako zanj kot za ekipo. Je resnično edinstven. Eden izmed največjih kolesarjev, ki zvesto služijo ekipi. Ko so ubežniki za sabo zagledali Kirijenko z odpetim dresom, so vedeli, da so jim šteti dnevi," je dejal vodja ekipe Ineos Dave Brailsford.Kirijenka je dobil tudi etapo na dirki po Španiji leta 2013 in kar tri etape na dirki po Italiji. "To je žalosten dan zame. Vendar pa je to glede na zdravniško mnenje prava odločitev. Za mano je izjemna kariera, v kateri sem užival. To je bilo neverjetno potovanje. Hvaležen sem za vso podporo, ki sem je bil deležen v teh letih," je dejal Kirijenka. Leta 2013 je prestopil v Sky, predtem je bil član Movistarja in predhodnika te ekipe Caisse d'Epargne.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ