Zaradi udarca izključili kolesarja moštva Sky (VIDEO)

Zaradi udarca izključili kolesarja moštva Sky (VIDEO)
22.07.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

V 15. etapi dirke po Franciji med favoriti ni prišlo do pretresa, zato pa je Geraint Thomas izgubil enega izmed pomočnik. Gianni Moscon naj bi udaril Elieja Gesberta.

Gianni Moscon se je spet znašel v težavah. Komisarji so ga tokrat izključili z dirke po Franciji. Razlog? Kmalu po začetku 15. etape v mestu Millau naj bi udaril Elieja Gesberta. Moscona je komisija z dirke izključila šele po prihodu na cilj, potem ko so si komisarji ogledali posnetek incidenta. Pri tem so se sklicevali na člen v pravilih UCI, ki pravi, da gre za nasilje med kolesarji. V tem členu je zapisano, da se lahko kolesarja, če gre za hudo obliko agresije izključi z dirke.

Komisarji novinarjem niso bili na voljo za vprašanja, zato pa so se na vse skupaj odzvali pri moštvu Sky: “Podpiramo in sprejemamo odločitev organizatorjev, da izključijo Giannija Moscona z dirke po Franciji. Gianni je zelo razočaran zaradi takega obnašanja in ve, da je pustil na cedilu sebe, ekipo in dirko. S tem primerom se bomo ukvarjali po Touru, ko se bomo odločili, če bomo sprejeli še kakšno drugačno kazen.”

Seveda so se odzvali tudi pri moštvu Fortuneo Samsic, ekipi, za katero vozi Elie Gesbert: “Osemsto metrov po startu 15. etape je Gianni Moson udaril Gesberta. Po ogledu posnetkov so se komisarji odločili, da kolesarja moštva Sky izključijo s Toura.” Sicer pa se 24-letni Moscon ni prvič znašel v težavah. Lani so ga obtoževali, da je nalašč povzročil padec Sebastiana Reichenbacha na dirki Tre Valli Varesine.

Disciplinska komisija Mednarodne kolesarske zveze ga je spoznala za nedolžnega in ga je oprostila vseh obtožb. Reichenbach si je ob padcu poškodoval komolec in kolk. Moscon je po nekaterih obtožbah priznal, da se je z rasističnimi opazkami spravil na Kevina Rezzo in zato je bil tudi kaznovan. Moštvo Sky ga je začasno suspendiralo, ni pa z njim prekinilo pogodbe.

“Gianni ve, da za tako dejanje ni izgovora. Vsakršna ponovitev takega incidenta bi pripeljala do prekinitve pogodbe,” so takrat zapisali pri Skyju. Kaj se bo še zgodilo? Zaenkrat ne vemo. Je pa vodilni Geraint Thomas ostal brez enega pomočnika pred vstopom dirke po Franciji v zadnji, odločilni teden. Sicer pa si posnetek dogodka lahko ogledate v nadaljevanju.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ