Zaupna pošta: Prestavitev Toura ... ne odpoved

Zaupna pošta: Prestavitev Toura ... ne odpoved
12.04.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Novinarji Reutersa so se dokopali do zaupnega e-maila, v katerem naj bi bilo jasno razvidno, da organizatorji dirke po Franciji razmišljajo o prestavitvi dirke in še zdaleč ne o morebitni odpovedi.

Kdaj se bo sezona 2020 lahko nadaljevala? Katera bo prva dirka, ki jo bodo izpeljali, potem ko bo konec epidemije s koronavirusom? Bodo po številnih odpovedih dirk vendarle lahko izpeljali največjo med njimi - Tour de France? Ugibanj je ogromno, zaenkrat pa organizatorji ostajajo pri uradni verziji. Tour načrtujejo izpeljati po prvotnem načrtu. Torej, da bi se začel 27. junija v Nici in končal 19. julija v Parizu.

A tej ideji le malokdo verjame, saj so praktično vse največje dirke pred Tourom že odpovedali oziroma prestavili na še nedoločen datum. Koronavirus pa še vedno krepko vpliva na življenje v Franciji, saj naj bi v tej državi za posledicami virusa Covid-19 umrlo prek 13 tisoč ljudi. Že pred dnevi smo tako lahko poročali, da naj bi organizatorji Toura stopili v stik z nekaterimi župani mest, ki bi morale gostiti starte oziroma cilje določenih etap.

Seveda z vprašanjem, če bi se strinjali s prestavitvijo Toura. Organizatorji naj bi tako resno razmišljali o tem, da bi Tour izpeljali med 25. julijem in 16. avgustom. Seveda, če bo do takrat to mogoče, če se bo s tem strinjala država, pa UCI in nenazadnje, če bo do takrat preplaha zaradi Covid-19 že konec. O tem smo tudi že pisali, a zdaj so iz Reutersa sporočili, da so se dokopali do uradnega dokumenta, ki potrjuje te govorice.

"Zaradi nepredvidljivih dogodkov in globalne krize, v kateri smo se ujeli bomo morali še nekoliko počakati na uradno potrditev s strani agencije ASO, vendar pa lahko že govorimo, da se organizator razmišlja o prestavitvi dirke, in ne o odpovedi," so zapisali pri Reutersu. Agencija Reuters še poroča, da so s temi podatki organizatorje tudi prosili za komentar, vendar pa iz agencije ASO odgovora niso prejeli. Sicer pa naj bi odločitev sprejeli oziroma sporočili enkrat do 15. maja.

Je pa jasno, da je Tour največja kolesarska dirka na svetu in bodo po vsej verjetnosti naredili vse, da bi jo izpeljali. Tudi ekipe si bodo še kako želele take preizkušnje, saj so mnoge zaradi gospodarske krize že zašle v težave. "Upamo, da bodo konec junija vsaj Tour lahko izpeljali. Za nas ekipe je to zelo pomembno. Ker so prestavili olimpijske igre, bi prav lahko za nekaj tednov prestavili Tour de France. Tako, da ohranjamo upanje. Upamo, da bomo lahko dirkali v Franciji," je za BBC dejal glavni menedžer ekipe NTT Pro Cycling Doug Ryder.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ