Zavidanja vreden napredek

Zavidanja vreden napredek
17.05.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Alpecin Fenix. Ekipa, katere prvi zvezdnik je Mathieu Van der Poel se bo julija preimenovala, naslednje leto pa vstopila med elito.

Alpecin Fenix. Govorimo o prokontinentalni ekipi, ki pa se po zaslugi UCI pravil lahko udeleži praktično vseh dirk svetovne serije. Alpecin Fenix je namreč prepričljivo najboljša med ekipami, ki nimajo licence svetovne serije.

Poleg tega so vodilni pred sezono pridobili še pomembnega sponzorja Deceuninck, ki je predtem podpiral Quick Step. Deceuninck pa ni prišel med največja dva, saj ga v imenu ekipe letos še ni bilo. Se bo pa to spremenilo takoj po Giru, že 1. julija, pišejo pri tuttobiciweb.it. Ekipa se bo preimenovala in na dirki po Franciji jo bomo prepoznali pod imenom Alpecin Deceuninck.

Poleg tega naj bi že naslednje leto ekipa prestopila med ekipe z World Tour licenco. Sicer pa govorimo o ekipi, v kateri imajo predvsem zelo hitre kolesarjev v sprintih. Breme rezultatov nosi mojster za klasike Mathieu Van der Poel, ki je vsestranski kolesar, saj spada med najboljše tudi na gorskem kolesu, še posebej pa v ciklokrosu. Tu sta še sprinterja Jasper Philipsen in Tim Merlier. Letos ta ekipa prihaja na dirko po Sloveniji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ