Zbolel po proslavljanju s šampanjcem?

Zbolel po proslavljanju s šampanjcem?
06.04.2019 AVTOR: DZ, foto sirotti

Oliver Naesen bi bil eden izmed favoritov na prihajajoči dirki po Flandriji. A v teh dneh je zbolel. Kljub veliki previdnosti, kot je poudaril.

"Resnično sem naredil vse, da ne bi zbolel. Samo na odru po Gent-Wevelgemu me je nekoliko zazeblo. Zato lahko rečem, da vse izhaja od tam."
Oliver Naesen
Belgijec Oliver Naesen je mojster za enodnevne klasike, poznane po tlakovanih odsekih. Torej za dirke, ki so prav zdaj najbolj aktualne. Kolesar moštva AG2R La Mondiale vsako leto formo tempira za to obdobje in letos je na preteklih dirkah dokazal, da je lahko konkurenčen najboljšim, pa čeprav ob sebi ni imel ravno močnih pomočnikov.

Bil je kar tretji na dirki Gent-Wevelgem. Prvi trije – zmagal je Alexander Kristoff, drugi pa je bil John Degenkolb – so na odru uspeh seveda proslavili s polivanjem s šampanjcem. In nekoliko kasneje je Oliver Naesen sporočil, da je rahlo zbolel. Težave ima z dihali.

"Od novembra hodim povsod z majhnim alkoholnim razkužilom. Ven ne hodim, ne da bi si prekril vratu. Ko se z nekom rokujem, si vedno govorim, ne dotikaj se obraza, ne dotikaj se obraza. Resnično sem naredil vse, da ne bi zbolel. Samo na odru po Gent-Wevelgemu me je nekoliko zazeblo. Zato lahko rečem, da vse izhaja od tam," je po petkovem treningu novinarju cyclingnews.com dejal Oliver Naesen.

"Antibiotik sem začel jemati takoj po dirki, saj je vsak dan pomemben. Dirka po Flandriji je pomembna, vendar pa moram razmišljati tudi o Roubaixu naslednjo nedeljo."
Oliver Naesen

Belgijec upa, da bo v nedeljo lahko konkurenčen najboljšim. Na dirki Dwars door Vlaanderen je očitno zelo trpel: "Grozno sem se počutil. Dokler smo na vzpone šli z normalnim ritmom, sem se počutil dobro. Ko pa moraš spet nekoliko globlje dihati, takrat moraš ponavadi reagirati na napade drugih. Sam sem obstal." In tako je moral pričeti z jemanjem antibiotikov, ki jih bo jemal vsaj do torka. A prvi veliki cilj – dirka po Flandriji je v nedeljo.

"Antibiotik sem začel jemati takoj po dirki, saj je vsak dan pomemben. Dirka po Flandriji je pomembna, vendar pa moram razmišljati tudi o Roubaixu naslednjo nedeljo." Prav zaradi bolezni dan po dirki Dwars door Vlaanderen sploh ni šel na trening, kar je zanj očitno neobičajno. Pravi, da je to bil zanj prvi dan brez kolesa po začetku februarja, ko je en trening izpustil zaradi potovanja na dirko po Omanu:

"Danes sem naredil zgolj dve uri. Po programu. Na treningu nimam težav, vendar pa na treningih nikoli ne greš na vso moč, tako kot greš na dirki, še posebej na Flandriji." Obenem pa je Naesen dejal, da še ni povsem obupal: "Vem, da so noge dobre, forma je dobra. Moram samo počakati na nedeljsko jutro. Če se bom zbudil zdrav, potem bom isti, kot sem bil prejšnji teden. Če se bom slabo počutil, potem bom nekoliko slabša verzija samega sebe. Tako pač je. Preprosto."

Je pa priznal, da mu zdaj ni lahko: "Nadležno je. Zagotovo. Od novembra treniram zgolj in samo za to obdboje v letu. Vse je potekalo odlično, potem pa zboliš ravno pred največjo dirko." Ni pa edini Belgijec. Tudi Philippe Gilbert je imel že na dirki Dwars Door Vlaanderen težave z želodcem. Sicer bo na dirki po Flandriji nastopil, a je njegova forma vprašljiva. Zanimivo. Belgijski kolesarji so letos še brez zmage na kakšni izmed priznanih enodnevnih klasik.

"Nadležno je. Zagotovo. Od novembra treniram zgolj in samo za to obdboje v letu. Vse je potekalo odlično, potem pa zboliš ravno pred največjo dirko."
Oliver Naesen

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ