Zdaj pa med najboljše izmed vseh letnikov!

Zdaj pa med najboljše izmed vseh letnikov!
27.09.2013 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Matej Mohorič je spet veliki junak svetovnega prvenstva. Po lanskih neverjetnih predstavah med mladinci je zdaj vse šokiral z zmago v cestni preizkušnji mlajših članov.
»Občutki so fenomenalni. Zahvalil bi se ekipi in vsem, ki stojijo za mano, « je najprej dejal Matej Mohorič, potem ko je dobil prestižno preizkušnjo. In to na izjemen način.

Pobegnil je v najtežjem trenutku in nihče mu ni uspešno sledil. V zadnjem krogu je vsej svetovni konkurenci zmanjkalo moči, da bi izničil njegovo prednost in Mohoriču je uspel izjemen podvig. »Uspel sem ohraniti mirno glavo. Rekel sem si, kar bo pa bo. Ko sva z Alaphilippom ostala sama, sem se že sprijaznil s srebrno medaljo, saj spet, tako kot na Tour de l'Avenirju ni želel sodelovati. Na klancu  sem pogledal nazaj in kar naenkrat ga ni bilo za mano. Potem sem vedel, da imam mogoče celo možnosti za zmago, « se je še razgovoril Mohorič. 

Priznal je, da je o tem že razmišljal dan prej: »Že včeraj sem zaspal kakšno minuto kasnejem... « in kje bo mesto našla nova medalja: »...Verjetno kar na mojem radiu, kjer so vse ostale. «  Matej Mohorič je dokazal, da seže njegova izjemnost preko kolesa in letos je postal zlati maturant.  Zaveda se tudi, da ga prava profesionalna kariera še čaka. »Če je bil ta preskok iz mladincev v mlajše člane velik, potem bo preskok med profesionalne kolesarje še večji. Tega se zavedam in grem premišljeno naprej. Vem, da me med člani čakajo najboljši kolesarji in prvaki več letnikov. Vendar se ne bojim in verjamem, da mi bo uspelo. Počasi. Še vedno sem star samo 18 let in imam veliko časa, da se razvijem v pravega športnika. «

Nova tehnika spuščanja s katero je naredil vidno razliko tudi na dveh tehničnih spustih
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ