Zdaj še kolega, kmalu tekmec o Rogliču

Zdaj še kolega, kmalu tekmec o Rogliču
31.10.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Zdaj je on še en tekmec več. Lažje je, če imaš takega kolesarja v svoji ekipi," je med drugim o Primožu Rogliču dejal Jonas Vingegaard.

"Seveda bi bilo bolje, če bi bila skupaj. Veliko me je naučil in razumem tudi, zakaj je želel stran. Lepo bo nastopati proti njemu," je še dejal dvakratni zmagovalec dirke po Franciji Jonas Vingegaard. Seveda je beseda tekma o Primožu Rogliču in njegovem odhodu v Boro Hansgrohe.

Predvsem pa o dejstvu, da je zapustil Jumbo Vismo, za katero je vozil vse od prestopa med elito. V zadnjih dneh je Merijn Zeeman dejal, da je bil Roglič tisti, ki se je kot zadnji sprijaznil s tem, da se do zmage na dirki po Španiji pomaga Seppu Kussu. Drugačne besede in pristop pa je izbral glavni mož ekipe Richard Plugge, ki je za GCN dejal:

"Preveč spoštujem Primoža, da bi iz tega odhoda delal dramo. Seveda smo še vedno prijatelji. Še vedno je velik človek, ki je k nam prišel leta 2016 in nam pomagal do zmag. Vedno bo del naše zgodovine. Tega ne moremo in nočem izbrisati. Ponosni smo na to, kar je naredil. Želel je oditi in prav je tako. Če si starš, tvoj otroci pa želijo zapustiti dom, je to nekaj normalnega v življenju. Ljudje gredo vsak svojo pot. Vesel sem zanj, da je našel pravo sredino."

Plugge je poudaril, da bodo luknjo, ki jo je Roglič pustil, poskušali zapolniti z mladimi kolesarji, tudi takimi, ki prihajajo iz ravojne ekipe. A naslednje leto bo vsekakor zanimivo, pravi Plugge: "Naslednje leto bo tekmec, s katerim se bomo morali soočiti. Težko ga bo premagati, saj vemo, kako močan je." Več o prestopu in o tem, kaj menijo različne strani pa tudi v novi številki revije Bicikel.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ