Združenje kolesarjev: Prepovejte uporabo disk zavor!

Združenje kolesarjev: Prepovejte uporabo disk zavor!
13.04.2016 AVTOR: D. Z.
Združenje kolesarjev je uradno pozvalo Mednarodno kolesarsko zvezo, naj prekine testno obdobje disk zavor.

»Že pred dirko Pariz-Roubaix smo poslali več pisem, tako organizatorjem dirk kot Mednarodni kolesarski zvezi, naj prekinejo testiranje disk zavor. Vedeli smo namreč, da se mnogi kolesarji ne strinjajo z uporabo teh zavor, « so za cyclingweekly dejali pri Združenju kolesarjev. Zdaj pa so dobili še dodaten razlog.

Fran Ventoso je padel na dirki Pariz-Roubaix, obenem pa je utrpel poškodbo noge. Kasneje je postalo jasno, da je to tega prišlo zaradi disk zavor in Ventoso je danes na facebooku objavil fotografije poškodovane noge. »Danes smo se sestali s komisijo za opremo in vsi smo se strinjali, da bi morali prekiniti testiranja disk zavor. S Komisijo smo skupaj poslali pismo Mednarodni kolesarski zvezi in jo prosili, naj prekinejo testiranje, « so še odgovorili pri CPA.

Obenem so pojasnili, da niso apriori proti uporabi disk zavor. Opozarjajo pa, da so trenutne disk zavore preveč nevarne. »Po Ventosovi nesreči menimo, da bodo pri Uciju prepovedali uporabo disk zavor. To ne pomeni, da bo to dokončna odločitev, ampak zgolj trenutna. Nočemo ustaviti napredka pri disk zavorah, a nočemo ogrožati varnosti kolesarjev. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ