Združitev Liquigasa in Saxo Banka?

Združitev Liquigasa in Saxo Banka?
02.06.2012 AVTOR: D. Z.
Italijanski športni časopis Gazzetta dello Sport je objavil članek, v katerem novinar piše, da naj bi se moštvi Liquigas in Saxo Bank dogovarjali o morebitni združitvi za sezono 2013.
Amadio na eni strani (Liquigas) in Bjarne Riis (Saxo Bank) na drugi. Oba se tudi zaradi financ očitno zavedata, da iz leta v leto težje konkurirata najbogatejšim ekipam. Pri Liquigasu bodo v naslednji sezoni ostali brez Vincenza Nibalija - tudi pogodba z glavnim sponzorjem je še pod velikim vprašajem - medtem ko se bo avgusta po vsej verjetnosti v Saxo Bank vrnil Alberto Contador.

Vendar Riisu za ohranitev licence Pro Tour manjkajo točke, saj je njegova ekipa z naskokom na zadnjem mestu, medtem ko se Liquigas-Cannondale bori za najvišja mesta. Gazzetta zdaj piše, da se obe moštvi dogovarjata o združitvi in o tem, da bi v sezoni 2013 nastala "super ekipa". Tako bi po avanturi v Discovery Channelu spet skupaj vozila Ivan Basso in Alberto Contador.

V tej zelo močni ekipi pa bi izmed boljših kolesarjev ostali vsaj še Peter Sagan, Elia Viviani, Moreno Moser, Damiano Caruso ... Tako moštvo bo v svojih vrstah lahko imelo največ 30 kolesarjev, kar pomeni, da bodo po vsej verjetnosti mnogi ostali na cesti. Zaenkrat v Liquigasu kolesari tudi Kristjan Koren. Tudi njemu pogodba s tem moštvom poteče prav ob koncu te sezone.

Kolesarji Liquigasa vozijo kolesa znamke Cannondale, medtem ko pri Saxo Banku vozijo na kolesih Specialized. Prav s tem podjetjem ima Alberto Contador tudi osebno pogodbo, kar pomeni, da bi lahko bil tudi to eden izmed pogojem, za koga bo ob vrnitvi v karavano podpisal Španec.

vir: Gazzetta dello Sport
foto: sirotti
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ