Združitev ženske ekipe BTC City Ljubljana z italijansko ekipo

Združitev ženske ekipe BTC City Ljubljana z italijansko ekipo
24.09.2019 AVTOR: Uredništvo

"S ponosom sporočamo, da se je ekipa BTC City Ljubljana uradno združila z italijansko ekipo ALE Cipollini", so sporočili iz moštva BTC City Ljubljana.

Mednarodna kolesarska zveza uvaja spremembe tako glede kategorizacije dirk kot tudi spremembe pri pravilih glede ekip. Tudi ženskih.

Pri slovenskem moštvu BTC City Ljubljana so v zadnjih letih lahko nastopali na dirkah najvišje ravni. Da bodo lahko tekmovali na tej ravni tudi v naslednji sezoni, je bila ena od možnosti združitev z eno od ekip. Zdaj je jasno, da jim je združitev uspelo skleniti z italijansko ekipo ALE.

Združena ekipa se bo v naslednjem letu imenovala ALE BTC Ljubljana. »Ekipa BTC City Ljubljana bo nadaljevala zgodbo v ženskem elitnem kolesarskem razredu. Novo nastalo partnerstvo ALE BTC LJUBLJANA bo tako omogočilo slovenskim dekletom, da bodo ostala v stiku s svetovno konkurenco. Do dogovora je prišlo na podlagi povabila uglednega italijanskega partnerja ALE, proizvajalca vrhunskih kolesarskih oblačil. ALE je tudi lastnik blagovne znamke koles Cipollini ter kolesarskih čevljev DMT,« so sporočili v izjavi za javnost.

V združeno ekipo se naj bi pridružilo šest kolesark, ki so zdaj članice BTC City Ljubljana.

Značke: Cestno
Ključne besede:
BTC City Ljubljana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ