"Zelena gora": Neustavljivi Lucenko, izjemni Jan Polanc

"Zelena gora": Neustavljivi Lucenko, izjemni Jan Polanc
20.02.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Na dirki po Omanu je za kolesarji kraljevska etapa na "Zeleno goro". Še tretjo etapno zmago je slavil Aleksej Lucenko, Jan Polanc odličen sedmi.

Po Colbrellijevem podvigu spet čas za vzpon
Na dirki po Omanu so kolesarji opravili že s peto etapo. Ta je bila najtežja med vsemi. Jasno je bilo tudi, da bo zato po vsej verjetnosti tudi odločilna. Samayil je gostil start, cilj pa je bil na gori Al Jabal Al Akhdar oziroma na “Zeleni gori”. Gre za 5,7 km dolg vzpon z desetodstotnim povprečnim naklonom. Četrto etapo je dobil Sonny Colbrelli, ki je tako Bahrainu Meridi priboril prvo zmago v sezoni, tokrat pa smo pričakovali obračun hribolazcev.

Kdo lahko ustavi Lucenka?
Lanski zmagovalec Aleksej Lucenko je bil po dveh etapnih zmagah v najboljšem položaju. Kolesar Astane pa je blestel tudi tokrat. Sicer so 152 kilometrov dolgo etapo zaznamovali ubežniki Duval, Grellier, Steels, Cardis, Mortier in Van Rooy. Po polovici etape so imeli šest minut prednosti. Na zadnjem vzponu je v ospredju ostal samo še Grellier, ki se je pogumno boril, a iz ozadja se je bližala skupina z Lucenkom.

Na koncu sta se za zmago udarila Lucenko in Pozzovivo. Spet je bil najmočnejši Lucenko, ki je slavil tretjo etapno zmago na letošnji dirki in je na dobri poti, da ponovi lansko zmago. Na koncu je komajda še prehitel še zadnjega izmed ubežnikov Grellierja. Ta se je boril, a je na koncu Kazahstancu moral priznati premoč. Zaostal je za sedem sekund.

Jan Polanc sedmi
Tretji pa je bil Pozzovivo. Odlično pripravljenost je tudi na tej dirki pokazal član moštva UAE Team Emirates Jan Polanc, ki je z zaostankom 23 sekund zasedel sedmo mesto. Dan pred koncem ima Lucenko v skupnem seštevku kar 44 sekund prednosti pred Pozzovivom in 47 pred Jesusom Herrado. Jan Polanc je šesti. Zaostaja za 1:14.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ