Želja selektorja: Na SP z vsemi najboljšimi

Želja selektorja: Na SP z vsemi najboljšimi
15.03.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Na predstavitvi treh slovenskih dirk 2. kategorije je bil tudi selektor članske vrste Uroš Murn, ki je predstavil cilje v sezoni 2023. Seveda je v ospredju svetovno prvenstvo.

Svetovno prvenstvo bo letos na Škotskem in bo na sporedu že avgusta, kar je velika sprememba, predvsem pa bodo lahko kolesarji, ki bodo nastopali na dirki po Franciji poskušali izkoristiti formo tudi na SP v Glasgowu.

Selektor izbrane vrste ostaja Uroš Murn, ki jo je lani vodil že na SP v Avstraliji. Letos v svetovni seriji nastopa osem Slovencev in tako ima Murn ob normalnem poteku sezone sladke skrbi: "Ta ekipa lahko zmaga na katerikoli trasi. Imamo toliko močnih kolesarjev, da lahko v vsaki fazi dirke krojimo razplet," je med drugim na novinarski konferenci dejal Uroš Murn. Letošnje cestno svetovno prvenstvo bo združeno z vsemi kolesarskimi disciplinami.

"Pričakujem, da bom imel na voljo vse najboljše fante, saj naši ekipi trasa definitivno ustreza. Mogoče samo Primožu malce manj, a pustimo se presenetiti," je še dodal Murn. Na novinarski konferenci je bil tudi Matej Mohorič, ki vsekakor želi nastopiti na svetovnem prvenstvu, a pred njim so zdaj najprej klasike, še posebej sobotna Milano-Sanremo, kjer bo branil lansko zmago:

"Po teh začetnih klasikah in Dirki po Franciji je svetovno prvenstvo eden mojih glavnih ciljev sezone. Tudi terminsko bi mi moralo ustrezati, če bo šlo na Dirki po Franciji vse po planu. Mavrična majica je sigurno velik motiv in želja v prihodnosti." Letos je program reprezentančnih akcij nekoliko drugačen. Svetovno prvenstvo je s konca septembra prestavljeno na avgust, evropsko prvenstvo, ki ga bo gostila Nizozemska pa bo na sporedu septembra.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ