Ženska dirka La Course v Nici

Ženska dirka La Course v Nici
10.07.2020 AVTOR: DZ

29. avgust. 96 kilometrov. Dvakrat na Cote de Rimiez. Ženska dirka La Course by Le Tour de France bo tokrat v Nici. Datum: Prvi dan Toura.

Letošnja dirka La Course bi morala biti na sporedu 19. julija, torej ob koncu dirke po Franciji. Ženske pa bi se merile na tradicionalnem krogu v središču Pariza. Ženska enodnevna dirka bo kljub prestavljanju zaradi koronavirusa tudi tokrat potekala v sklopu moške dirke po Franciji. Na sporedu pa bo že 29. avgusta.

Torej takrat, ko se bo veliki Tour začel. In potekala bo prav tam, kjer se bo Tour začel. Torej v Nici. Tokrat bo dirka dolga 96 kilometrov. Kolesarke se bodo dvakrat povzpele na vzpon tretje kategorije Cote de Rimiez. Prvič bo na sporedu po vsega osmih kilometrih dirkanja.

Drugič pa se bodo kolesarke z njim soočile po 56 kilometrih. Kljub vsemu pa vsi pričakujejo sprint večje skupine na Promenade des Anglais v Nici. Prvo dirko La Course so izpeljali leta 2014. Takrat na zaključnih krogih na Elizejskih poljanah v Parizu. Od takrat so zmagovale:

Vos, Van der Breggen, Hosking in Van Vleuten. Lani je dirko v Pauju dobila Marianne Vos, ki je tako prva in zaenkrat zadnja zmagovalka te dirke. Na dirki bodo nastopile ekipe z licenco World Tour. Med te spada tudi italijansko-slovenska zasedba Ale BTC Ljubljana.

Sicer pa se zaenkrat zdi, da bodo ženske letos imele na voljo 15 od sprva predvidenih 22 dirk svetovne serije. Od tega gre za štiri etapne dirke in 11 enodnevnih dirk. Prvič se bodo pomerile tudi na tlakovcih znamenite preizkušnje Pariz-Roubaix.

Ekipe za La Course: Alé BTC Ljubljana, Canyon-SRAM Racing, CCC-LiV, FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope, Mitchelton-Scott, Movistar Team Women, Team Sunweb, Trek-Segafredo, Aromitalia-Basso Bikes-Vaiano, Astana Women's Team, Bizkaia-Durango, Boels Dolmans, Cereatizit-WNT, Charente-Maritime, Cogeas Mettlere Look, Hitec Products-Birk Sport, Lotto Soudal Ladies, Parkhotel Valkenburg, Paule Ka, Rally Cycling, Team Arkéa, Team TIBCO-Silicon Valley Bank in Valcar-Travel & Service.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ