"Ženske daljše etapne dirke najraje vozijo z moškimi"

"Ženske daljše etapne dirke najraje vozijo z moškimi"
08.02.2016 AVTOR: D. Z.
Organizatorji dirke joberg2c, na kateri bo letos nastopil Peter Vesel so sporočili, da bodo za mešane ekipe povečali nagradni sklad.
Tokrat na najstarejšo etapno dirko
Vsi kolesarji najbrž poznamo gorsko etapno preizkušnjo Cape Epic v Južni Afriki. Kaj pa dirko joberg2c? Gre za najstarejšo etapno dirko v Južni Afriki, eno izmed kar 65 etapnih preizkušenj, ki jih organizirajo v tem predelu sveta. In na to dirko se bo – kot smo že pisali – prvič odpravil tudi Peter Vesel.

Po dolgih letih in po izjemnem lanskem uspehu se bo odpovedal Cape Epicu. Na zanj novi preizkušnji, ki se bo začela 22. aprila in končala 30. aprila pa ga čaka vsekakor prijetno presenečenje. Organizatorji dirke so sporočili, da se bodo odzvali na rezultate raziskave. »Naša raziskava je pokazala, da ženske na daljših etapnih dirkah najraje dikrajo v paru z moškim, « je dejal direktor dirke Craig Wapnick. In, kaj to pomeni?

Pristopilo pravno podjetje

Na letošnji dirki bo nagradni sklad za mešane ekipe enak tistemu za moške. »Čeprav bi si želeli, da bi se dirke udeležilo še več žensk, v preteklih letih nismo dosegli želenega števila. Zdaj z mešanimi ekipami pa se že pozna, « je še dodal Wapnick. A do tega ne bi prišel, če ne bi dobil dodatnih finančnih sredstev. V stik je prišel z zelo zanimivim sponzorjem, ki mu prav ta kategorije največ pomeni.

Gre za pravno podjetje Lanham-Love Attorneys: »So strokovnjaki za poročne zadeve. Zato je to popolno partnerstvo. Gorsko kolesarstvo vas zapelje ali v zakon ali pa pripelje do ločitve. « Wapnick je še dodal, da bodo prav prek večjega števila mešanih ekip poskušali vzpodbuditi ženske, da se v naslednjih letih bolj množično prijavljajo kot članice ženskih ekip. Sicer pa se bo Peter Vesel dirke udeležil z Ivonne Kraft.
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ