Ženske namesto v Pariz na Izoard!

Ženske namesto v Pariz na Izoard!
19.10.2016 AVTOR: D. Z.
Seveda govorimo o dirki La Course, ki jo organizatorji dirke po Franciji v času Toura organizirajo za ženske.

Ta dirka je do zdaj vedno potekala na dan, ko so profesionalni kolesarji, ki so nastopali na francoskem Touru prihajali proti Elizejskim poljanam. Kolesarke so tako le nekaj ur prej opravile kroge v Parizu. Letos pa organizatorji te dirke ne bodo izpeljali v Parizu, kjer so bile do zdaj najboljše Marianne Vos, Anna van der Breggen in Chloe Hosking.

Odločili so se, da kolesarke 14. julija popeljejo na Izoard. Namesto sprinterkam bo dirka tako pisanan na kožo kolesarkam, ki se odlično znajdejo na vzponih, predvsem pa tistim, ki se bodo nekaj dni prej še borile za zmago na najtežji ženski etapni preizkušnji – italijanski dirki Giro Rosa. In, kakšna bo trasa? Udeleženci dirke po Franciji bodo v tisti etapi, ki se bo ravno tako končala na Izoardu prevozili 129 kilometrov. Premagati pa bodo morali tudi Col de Vars.

Vzpon na Izoard je dolg 14,1 km, povprečni naklon pa znaša 7,3 %. Pod vrhom bodo kolesarji in kolesarke prepeljale tudi odsek, poimenovan Casse Deserte. Pri ženskah bo trasa nekoliko drugačna. Dirka bo dolga 66 kilometrov. Kolesarke pa bodo morale prevoziti prvih deset kilometrov vzpona. Cilj bo prav na prej omenjenem odseku Casse Deserte. Do tega dela je povprečni naklon 9%. 14. julija bo na sporedu tudi dirka Etape sportive, ki je namenjena rekreativnim kolesarjem. Tudi ta bo zavila na Izoard.

Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ