Ženski Giro tokrat brez Slovenije in na Mortirolo

Ženski Giro tokrat brez Slovenije in na Mortirolo
22.03.2016 AVTOR: D. Z.
Organizatorji ženske različice dirke po Italiji so predstavili traso dirke 2016. Tokrat kolesark ne bo v Slovenijo, zato pa jih čaka Mortirolo.

Giro Rosa, etape
Petek, 1. julij, prolog: Gaiarine 2 km
Sobota, 2. julij, 1. etapa: Gaiarine – San Fior, 104 km
Nedelja, 3. julij, 2. etapa: Tarcento – Montenars, 111,1 km
Ponedeljek, 4. julij, 3. etapa: Montagnana – Lendinara, 120 km
Torek, 5. julij, 4. etapa: Costa Volpino – Lovere, 98,5 km
Sreda, 6. julij, 5. etapa: Grosio – Tirano, 77,5 km
Četrtek, 7. julij, 6. etapa: Andora – Alassio/Madonna della Guardia, 118,6 km
Petek, 8. julij, 7. etapa: Albisola Superiore – Varazze (posamični kronometer), 21,9 km
Sobota, 9. julij, 8. etapa: Rescaldina – Legnano, 99,3 km
Nedelja, 10. julij, 9 etapa: Verbania – Verbania, 104,8 km

Ženska različica dirke po Italiji oziroma Giro Rosa letos spada med novoustanovljeni ženski World Tour. Gre torej za najprestižnejše tekmovanje, obenem pa se ta dirka že vrsto let ponaša s tem, da je najtežja, najdaljša etapna dirka za ženske. Tudi letos bodo na startu članice BTC City Ljubljana, saj ima ekipa licenco World Toura.

Te ekipe so avtomatsko uvrščene na najprestižnejše dirke. Traso so predstavili v Colnagovem podjetju v Cambiagu. Gre za devetdnevno preizkušnjo. Tokrat bo potekla v celoti po Italiji, tako da v Slovenijo kolesark ne bo. Spomnimo. Lani se je ta Giro sploh prvič v zgodovini začel prav pri nas v Ljubljani.

Letošnja, že 27. izvedba te dirke se bo začela 1. julija z dva kilometra dolgim prologom v bližini Trevisa, v kraju Gaiarine. Najbolj izpostavljena etapa je vsekakor peta. Ta bo kolesarke vodila od Grosia do Tirana. Dolga bo vsega 77,5 km. A kolesarke bodo morale premagati tudi znameniti Mortirolo. Ta bo tudi Cima Coppi letošnje dirke, torej najbišja točka Gira.

Že naslednji dan bo na sporedu še zadnja gorska etapa do Alassia (Madonna della Guardia). V petek, 8. julija bo na sporedu sedma etapa. Ta bo 21,9 km dolg posamični kronometer. Potekal bo med krajema Albisola Superiore in Varazze. Dirka se bo končala v nedeljo, 10. Julija z etapo, ki se bo začela in končala v Verbaniji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ