Ženski UAE: Slovenski pridih ostaja

Ženski UAE: Slovenski pridih ostaja
04.02.2022 AVTOR: DZ

Drese so predstavili decembra, pred dnevi pa še sponzorje. Zdaj pa še cilje in celotno ekipo. Tu je ženska World Tour ekipa, ki ima še vedno nekaj slovenskega pridiha. Tu je ekipa UAE Team ADQ.

Še lani ženska ekipa Ale BTC Ljubljana se bo v tej sezoni imenovala UAE TEAM ADQ. O odkupu licence smo že lani pisali, zdaj je ekipa pripravljena na prve izzive. V sami strukturi je sicer prišlo do nekaterih sprememb, a osnova ostaja. Eden izmed športnih direktorjev ostaja Gorazd Penko, ostajata pa tudi Eugenia Bujak in Urša Pintar.

Skorajda celotna ekipa se je v teh dneh mudila na pripravah v španskem Alicanteju, zdaj pa je pred njimi prva dirka sezone - Vuelta CV Feminas. "Zelo sem hvaležna ekipi UAE Team ADQ za to priložnost. Smo dobra ekipa, dobro delamo in prepričana sem, da lahko dosegamo dobre rezultate. Moj osebni cilj je, da spet dobim kakšno dirko," je dejala slovenska državna prvakinja Eugenija Bujak.

Glavna predstavnica ekipe je Melissa Moncada, glavni menedžer pa nekdanji vrhunski kolesar Rubens Bertogliati: "Žensko kolesarsko gibanje hitro raste in naše punce so zelo motivirane. Zavedajo se, da so del pomembne ekipe, ki predstavlja državo in to jih lahko popelje do dobrih rezultatov na najprestižnejših dirkah. Pomembno bo dobro začeti s tem projektov, ki je dolgoročni in ima zastavljene jasne cilje." Ena izmed glavnih adutinj bo tudi španska prvakinja Mavi Garcia:

"Za vse nas je to pomemben projekt in skupaj rastemo. Vse punce so zelo motivirane. Tudi sama veliko pričakujem. Želim še napredovati in dosegati dobre rezultate." Tu je tudi Italijanka, nekdanja svetovna prvakinja Marta Bastianelli: "Nova izkušnja, ki prihaja ravno ob pravem času. Kariero želim končati na najboljši možni način. Cilj so klasike. Konkurenčna želim biti na Amstlu in Roubaixu. Potem pa želim pomagati ekipi."



UAE Team ADQ: Eugenija Bujak, Urša Pintar, Maaike Boogaard, Safija Alsajegh, Marta Bastianelli, Sofia Bertizzolo,, Mavi Garcia, Alena Ivančenko, Erica Magnaldi, Maria Novoloskaja, Alessia Patuelli, Laura Tomasi, Anna Trevisi, Sophie Wright in Linda Zanetti.

Vodja ekipe: Melissa Moncara
Glavni menedžer: Rubens Bertogliati
Menedžer: Fortunato Lacquanti
Športni direktorji: Gorazd Penko, Giuseppe Lanzoni in Michele Devoti
Trenerja: Simone Casonato in Luca Zenti
Mehaniki: Maurizio Bergamaschi, Alex Flavio Longhi in Luca Rocchi
Maserji: Milosz Bujak, Marco Cattaneo, Diego Cerri in Cristian Giansoldati
Zdravnik: Claudio Sprenger

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ