"Žensko kolesarstvo je najboljše do zdaj"

"Žensko kolesarstvo je najboljše do zdaj"
24.11.2015 AVTOR: D. Z.
"V ženskem kolesarstvu delam zadnjih osem let. Srečen sem lahko, ker sem delal v dobro organiziranih ekipah. A šport je v tem trenutku najmočnejši do zdaj," je dejal glavni mož nove ženske ekipe Canyon SRAM.

Pred dnevi so predstavili novo žensko ekipo Canyon / SRAM. Kot sponzor je vstopilo tudi podjetje Rapha, ki zaenkrat še podpira tudi zvezdniški Sky. Ob predstavitvi pa je nekaj vzpodbudnih besed ženskemu kolesarstu izrekel glavni menedžer ekipe Ronny Lauke. Verjame namreč, da žensko kolesarstvo še ni bilo v tako dobrem položaju:

"V ženskem kolesarstvu delam zadnjih osem let. Srečen sem lahko, ker sem delal v dobro organiziranih ekipah. A šport je v tem trenutku najmočnejši do zdaj." Vseeno pa je za cyclingnews.com priznal, da lahko to kolesarstvo še kako napreduje. Obenem je pohvalil tudi trud Mednarodne kolesarske zveze:

"UCI se zdaj precej bolj trudi. Tudi organizatorji dirk ugotavljajo, da imamo pomembno mesto v tem športu. Ne vidijo nas več zgolj kot dodatek moškemu kolesarstvu. Posledično so ekipe postale bolj profesionalne, bolj pozorne na malenkosti. Pa naj gre tukaj za boljšo opremo ali bolj izobražen kader. To prinaša kakovost v ekipe in v šport. Žensko kolesarstvo ima svoj čar. Čeprav nima take zgodovine kot moško, morda tudi ne bo postalo tako vplivno, ima vsekakor svoje mesto in vrednote. To hočemo pokazati."

Lauke je v žensko kolesarstvo prvič vstopil leta 2008, ko je postal član ženske ekipe High Roada. Kasneje se je ta preimenovala v Velocio SRAM. Zdaj pa je to ekipa Canyon SRAM. Kolesarke, na katere bo najresneje računal so vsekakor Tiffany Cromwell, Lisa Brennauer, Trixi Worrack, Mieke Kroger, Alexis Ryan, Barbara Guarischi, Elena Cecchini, Alena Amialiusik in Hannah Barnes.

"Vse se skriva v močni ekipi. Gre za to, da si vsi stojimo ob strani, da se vsi žrtvujemo za kapetana tistega dne," je še dejal Lauke in zaključil, da rad dela predvsem z mlajšimi: "Nočem kolesark, ki delujejo striktno po navodilih. Hočemo kolesarke, ki dirkajo po občutku, instinktivno. Hočem prave tekmovalke z osebnostmi, ki bodo prišle na dan na dirkah."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ